Kaufland Romania aloca un milion de euro pentru finantarea ONG-urilor de sport, cultura si viata sanatoasa

Kaufland Romania continua finantarea ONG-urilor, oferind granturi nerambursabile in valoare totala de un milion de euro, pentru proiecte sustenabile pentru Romania, din domeniile sport, cultura sau viata sanatoasa.

Programul va fi accesibil prin doua apeluri de proiecte ce vor avea loc in lunile aprilie si iunie. ONG-urile din domeniile sport, cultura si viata sanatoasa, pot aplica pe platforma www.instaredebine.ro in perioada 9-11 aprilie 2019, pentru primul apel de proiecte. Pe site vor fi disponibile criteriile si Ghidul Aplicantului incepand cu 26 martie 2019.

Valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect este de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro). O atentie speciala in finantare este acordata proiectelor pentru zonele rurale: cel putin 25% din totalul proiectelor sprijinite se adreseaza comunitatilor si beneficiarilor din mediul rural. Programul este sustinut de Kaufland Romania si implementat cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

29 de ONG-uri, finantate in primul an al programului

In primul an de activitate, 2018, programul a oferit sprijin pentru 29 de asociatii fundatii din intreaga tara pentru a derula proiecte cu impact pozitiv in domeniile sport, viata sanatoasa si cultura.

Citeste si:
Sunt casele self-scan o soluție pentru coada din magazine?
Cumpărăturile viitorului:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Printre proiectele finantate anul trecut in cadrul programului se numara: Festivalul Climb Again – cel mai mare eveniment de terapie prin escalada pentru copii si tineri nevazatori sau cu dizabilitati; Zana Merciluta - Cabinetul stomatologic mobil care a oferit copiilor din medii defavorizate pasta si periute de dinti, educatie si interventii pentru preventia cariilor; Hai in Sat la Opera – care a oferit acces la spectacole de opera in mediul rural; Muzeul Memoriei sau Brancusi 360 de grade.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine in 7 tari si o retea de 121 de magazine in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri