Sistemul Coca-Cola din Romania, format din Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, a inaugurat o noua linie de imbuteliere a apei de ultima generatie la fabrica din Poiana Negrii, judetul Suceava, cu o capacitate maxima de productie de 1,3 milioane de litri de apa pe zi, in urma unei investitii de 11 milioane de euro.

Investitia de 11 milioane de euro cuprinde o noua linie de imbuteliere, modernizarea unei alte linii de productie si marirea capacitatii de depozitare, cea din urma generand o crestere cu 10% a numarului de locuri de munca.

Noua linie de imbuteliere inaugurata are o capacitate de imbuteliere mai mare cu 44% fata de cea anterioara, pastrand consumul de energie la acelasi nivel datorita unei eficiente energetice mult imbunatatite. Totodata, noua investitie va determina o reducere a consumului de apa folosita in procesul de productie cu pana la 6%.

„ Romania este una dintre cele mai importante piete pentru Sistemul Coca - Cola , iar astfel de investit ii ne ajuta sa raspundem cerintelor cresc a nde ale clientilor s i consumatorilor nostri pentru brandurile de ap a Dorna si Poiana Negrii. Noua linie de productie este mai rapida, mai performanta si are un impact redus asupra mediului inconjurator, prin folosir ea unei cantitat i mai mici de apa si printr - o eficienta energetica crescuta ”, a declarat Jovan Radosavljevic, directorul general al Coca-Cola HBC Romania.

„Sistemul Coca - Cola Romania inseamna mai mult decat cele aproape 450 de milioane de euro pe care le generam aici in fiecare an. Inseamna , in primul rand , un parteneriat pe termen lung intre Coca - Cola si Romania, care tine cont de nevoia romanilor de a cons uma o apa de calitate intr - un mod responsabil fata de mediu. Iar aceasta noua investitie de peste 11 milioane de euro este inca o dovada a importantei pe care o acordam acestui parteneriat. De aceea, Dorna este imbuteliata exclusiv in Plant Bottle, un amba laj reali zat in proportie de pana la 30% din plante , 100% reciclabil ”, a declarat Miruna Smeureanu, Director de Marketing al Coca-Cola Romania.

Prin inaugurarea liniei de productie din fabrica Poiana Negrii, Coca-Cola continua seria investitiilor realizate in Romania, dupa ce, in urma cu aproape doi ani, au fost investiti 7 milioane de euro pentru o noua linie de productie in fabrica de la Timisoara. In total, Sistemul Coca-Cola a realizat investitii cumulate in valoare de peste 210 milioane de euro pe piata locala din 1991 pana in prezent.

Coca-Cola HBC detine trei fabrici in Romania: la Ploiesti, Timisoara si Poiana Negrii. In fabrica de la Poiana Negrii sunt in prezent trei linii de productie – doua pentru ambalaje PET si una pentru ambalaje reutilizabile din sticla (0,33 litri si 0,75 litri) si sunt imbuteliate brandurile Dorna – Izvorul Alb (apa plata), Dorna (apa carbogazoasa) si Poiana Negri (apa carbogazoasa).

Fabrica din Poiana Negrii a primit European Water Stewardship - cea mai importanta distinctie din Uniunea Europeana pentru fabricile care dovedesc reducerea consumului de apa si a altor resurse folosite in procesul de productie.

Coca - Cola ofera consumatorilor din peste 200 de tari mai mult de 500 de marci de bauturi racoritoare. Alaturi de marcile Coca - Cola, portofoliul include cateva dintre cele mai valoroase marci la nivel global, precum bauturile pe baza de plante AdeZ, ceaiul verde Ayataka, apele Dasani, sucurile si nectarurile Del Valle, Fanta, caf eaua Georgia, ceaiurile si cafelele Gold Peak, Honest Tea, smoothie - urile si sucurile innocent, sucurile Minute Maid, bauturile pentru sportivi Powerade, sucurile Simply, smartwater, Sprite, vitaminwater si apa de cocos Zico.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca - Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. Pe plan local, Sistemul este forma t din Coca - Cola Romania (filiala a The Coca - Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul s au, Coca - Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca - Cola sub licenta The Coca - Cola Company in Romania. Conform studiului „Impactul socio - economic al Sistemului Coca - Cola in Romania", realizat pe baza datelor financiare din 2015, prezen ta acestui sistem pe piata locala genereaza o valoare adaugata de 448 milioane de euro, echivalentul a 0,3% din PIB.

Coca ‑ Cola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca ‑ Cola, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaz a intr-o zona geografica extinsa , avand operatiuni in 28 de tari, deservind o populatie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca ‑ Cola HBC ofera o gama variata de bauturi racoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apa, energizante, ceaiuri si cafea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri