Societatea bacaoana Carom Onesti nu si-a gasit un cumparator nici in urma licitatiei de marti , cea de-a doua organizata in acest scop, pentru ca nimeni nu a cumparat caietul de sarcini
Prima licitatie s-a tinut fictiv, din cauza ca nimeni nu a cumparat caietul de sarcini pentru ca pretul este considerat foarte mare, respectiv 31 de milioane de euro. Nici cea de-a doua licitatie nu a fost un succes. Aceeasi motivatie, ca si la prima: nimeni nu a achizitionat caietul de sarcini. Pretul de pornire al licitatie a fost acelasi ca la prima, cu posibilitatea de a scadea pana la 30 de milioane euro.

Din pacate, pretul li s-a parut celor interesati initial prea mare si de aceea nimeni nu a cumparat caietul de sarcini, a declarat, citat de NewsIn, Adrian Marghescu, lichidatorul judiciar al Carom. Drept urmare, pentru vanzarea combinatului onestean va fi organizata o noua licitatie, lichidatorul sperand ca acesta sa fie ultima.

La mijlocul lunii februarie va fi organizata o a treia licitatie, valoarea minima cu care va putea fi cumparat Carom fiind de 25 de milioane euro. Nu avem cum sa lasam pretul mai jos de 25 de milioane pentru ca altfel dam in extrema cealalta si anume ajungem la pretul la care poate fi vandut pentru a ajunge la fier vechi. Or, noi nu avem nici cea mai mica intentie de a vinde combinatul pentru a fi taiat si vandut la fier vechi. De altfel, inclusiv ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, mi-a cerut ca acest lucru sa nu se intample, a mai spus Marghescu. Daca nici a treia strigare nu va avea efectul scontat, vor fi organizate licitatii pana in momentul in care va fi gasit cumparatorul, dar nu pentru un pret mai mic de 25 milioane euro.

Sindicatul din Carom asteapta vesti din partea conducerii combinatului cu privire la soarta celor care inca mai muncesc pe platforma. stim ca pentru a doua licitatie nu a cumparat nimeni caietul de sarcini, iar asta ne face sa ne punem anumite semne de intrebare. Este trist pentru ca timpul trece, iar sperantele sunt din ce in ce mai reduse. Nu prea se stie nimic despre viitorul combinatului, iar cei 600 de salariati, cati au mai ramas, nu stiu ce ii asteapta. Vrem sa ni se spuna ceva concret despre ce se intampla cu societatea, a declarat Vasilica Udrea, liderul de sindicat al Carom.

In schimb, singura veste buna, spun cei care inca mai figureaza ca angajati ai Carom, este ca drepturile salariale ajung sa fie acoperite in marea lor parte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri