14.000 de companii vor oferi anul acesta angajatilor tichete cadou de Paste, in timp ce 3.000 de companii si institutii publice le vor acorda si tichete de vacanta de 1 Mai, potrivit estimarilor Edenred Romania.

"Anul acesta, mini-vacanta de Paste se intalneste cu mini-vacanta de 1 Mai, rezultand o saptamana intreaga de sarbatoare generala. Ca in fiecare an, tichetele cadou sunt cele mai cautate beneficii, iar tichetul de vacanta, vedeta incontestabila a ultimilor 2 ani, vine puternic in completarea setului de instrumente cu care angajatorii isi recompenseaza si energizeaza angajatii. Cardurile si tichetele de beneficii sunt o investitie in sanatatea si energia angajatilor si reprezinta, pe langa o recompensa minunata, si o optimizare a bugetelor pentru companii, prin facilitatile fiscale asociate", a declarat Dana Sintejudean, director general Edenred Romania & Moldova.

Tichetele cadou sunt pe locul patru in topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii in Romania, iar tichetele de vacanta pe locul cinci, alaturi de tichete de masa, decontarea transportului, asigurari sau abonamente medicale private, potrivit analizelor Edenred.

Conform cadrului fiscal (Legea 227/2015), de Paste, angajatorii pot oferi fiecarui angajat si fiecarui copil minor al unui angajat tichete cadou in valoare de 150 de lei. Tichetele cadou astfel oferite sunt scutite de impozite si taxe sociale atat pentru companii, cat si pentru salariati si sunt deductibile in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Tichetele de vacanta, vedeta incontestabila a ultimilor doi ani

Tichetele de vacanta sunt beneficiul extra-salarial cu cea mai mare rata de crestere in ultimii ani, permitand angajatorilor sa investeasca direct in sanatate si wellness pentru angajati si deci in productivitatea acestora.

Citeste si:
Explozie a rezervarilor facute cu voucherele de vacanta
Explozie a rezervarilor...

Companiile private pot oferi anual angajatilor tichete de vacanta cu o valoare maxima echivalenta cu pana la 6 salarii minime brute pe economie. Institutiile publice pot oferi anual angajatilor tichete de vacanta cu o valoare maxima de 1.450 lei anual.

Valoarea tichetelor de vacanta este deductibila si scutita de taxe sociale salariale si patronale, fiind supusa doar impozitului pe venit salarial, de 10%.

Tichetele de vacanta emise de Edenred sunt utilizabile in peste 12.000 de pensiuni, hoteluri si agentii de turism, pentru achizitia de pachete turistice exclusiv pe teritoriul Romaniei. Angajatii pot plati cu tichete de vacanta servicii de cazare, dar si transport, tratament balnear, agrement sau alimentatie publica, in cadrul pachetelor turistice. Tichetele sunt valabile timp de un an de la data emiterii.

Citeste si:
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online
Edenred Romania...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Pensiile speciale scapa de impozit, dar se taxeaza tichetele cadou