Peste 2.000 de elevi de la gimnaziu si liceu vor invata despre Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica, Manufactura si Design (STEM2D) prin intermediul unui program de orientare in cariera, intitulat WiSTEM²D, lansat pe plan international de Johnson & Johnson in 2015. Initiativa isi propune sa stimuleze interesul fetelor pentru domeniile si carierele STEM, acceptate in general ca fiind preferate de baieti.

Programul educational WiSTEM²D, lansat pe plan international de Johnson & Johnson in 2015, are ca scop cultivarea increderii in sine si a interesului elevilor din clasele gimnaziale si liceale pentru domeniile si carierele STEM²D. In calitate de partener strategic, Junior Achievement, impreuna cu o retea de cadre didactice si angajatii din diviziile de produse farmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatori ale Johnson & Johnson in Romania, va organiza sesiuni de invatare inovatoare bazate pe atentie, explorare, reflectie si elemente practice, pentru a-i inspira pe elevi sa se orienteze spre domenii precum Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica, Manufactura si Design.

Un element cheie al programului WiSTEM²D vizeaza implicarea fetelor in ateliere practice dedicate exclusiv acestora, incurajand, in acelasi timp, viitoarele absolvente de liceu sa urmeze o cariera in domeniile STEM²D, care sunt in general acceptate ca fiind preferate de baieti.

„La Johnson & Johnson, inca de la fondarea companiei, de acum mai bine de 130 de ani avem o traditie in directia sustinerii femeilor in cariera si le punem la dispozitie toate instrumentele, resursele si oportunitatile necesare pentru a atinge succesul profesional. In prezent, suntem mai dedicati decat oricand acestui demers. Intotdeauna am recunoscut ca femeile au un rol mai mare decat acela de a avea grija de cei din jurul lor si de a fi mame. Ele sunt si oameni de stiinta, tehnologi, inovatori, mentori sau oameni de afaceri. Sunt lideri ai comunitatii si elementul esential al procesului de mentinere si dezvoltare a sanatatii tuturorin deceniile ce vin. La nivel global, ne dorim sa obtinem o reprezentare de 50% a femeilor in domeniile STEM2D din cadrul unitatilor operationale ale Johnson & Johnson.", a declarat Christian Rodseth, Managing Director Janssen Compania Farmaceutica a Johnson & Johnson in Romania.

Pe 13 aprilie, la Bucuresti, 70 de eleve din scolile participante in cadrul programului vor lua parte la workshop-ul „Ziua inovatiei”, axat pe dezvoltarea abilitatilor lor creative, de comunicare si de discurs public prin munca in echipa si sub indrumarea voluntarilor din diviziile de produse farmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatori ale Johnson & Johnson in Romania.

WiSTEM²D se desfasoara in scoli gimnaziale si licee din Apahida, Brasov, Bucuresti, Buftea, Chitila, Cluj-Napoca, Constanta, Mogosoaia, Oradea, Otopeni, Tulcea si Voluntari. Programul a fost dezvoltat in contextul in care expertii in resurse umane indica faptul ca aproape toate profilurile de locuri de munca care vor avea cea mai rapida crestere in urmatorul deceniu vor necesita cunostinte in domeniile STEM. Interactiunea cu profesionistii STEM²D le va permite tinerilor sa se familiarizeze mai mult cu nivelul de educatie, responsabilitatile si abilitatile necesare pentru viitoarele locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri