Dupa 30 de ani de la Revolutie, Rudolf Vizental, CEO Roca, este de parere ca Romania are o economie antreprenoriala in care problemele mediului de business trebuie sa fie analizate atat din punct de vedere economic cat si emotional.

"Dupa 30 de ani de la Revolutie constatam ca nu avem capitalism ci o economie antreprenoriala unde 70% dintre companii cu peste 1 milion de euro cifra de afaceri sunt reprezentate de persoane fizice. Astfel, problemele acelei companii sunt problemele persoanei fizice, ele trebuie analizate atat din punct de vedere economic dar si emotional, trebuie identificat ce trebuie facut ca antreprenorii sa nu se simta ca un miel inainte de Pasti sau un sac de box", precizeaza Rudolf Vizental, CEO ROCA, in cadrul conferintei de presa Wall-street Financial Forum.

Reprezentantul ROCA precizeaza ca intelegerea specificului local a fost punctul de plecare pentru solutiile pe care le-a creat prin intermediul platformei.

"In cadrul companiilor aflate in dificultate exista foarte multa valoare care poate sa fie ridicata la alt nivel, nu doar conservata, insa exista o rezistenta din partea antreprenorilor, nevoia de parteneriat fiind destul de greu digerata de catre acestia. Colectivizarea are inca urma adanci, ea e in antiteza oarecum cu procesul de fuzionare si achizitii", adauga Vizental.

Inainte de a investi intr-o companiei prin intermediul platformei ROCA, Vizental precizeaza ca se uita la produsul/serviciul acesteia, mai exact daca este confirmat de catre piata si daca exista posibilitatea scalarii acestuia. De asemenea, antreprenorul trebuie sa inteleaga ideea de munca in echipa, respectiv deschiderea la cat mai multe parteneriate.

Platforma ROCA, lansata in 2018 de catre CITR cu un capital social initial de 4,5 milioane de euro si 3 investitori, este evaluata dupa un an de activitate la 21,9 milioane de euro. Cele 3 companii in care platforma a investit in acest moment sunt producatorul de incaltaminte Skarp, Frigotehnica si procesatorul de miere Tremot. Rudolf Vizental precizeaza ca planurile de a atrage 20 de milioane de euro pana la finalul anului 2019, planuri anuntate la lansarea platformei, sunt inca realizabile, de asemenea si listarea platformei pe bursa la finalul primului ciclu de investitii

Conferinta Wall-Street Financial Forum este organizata cu sprijinul Vastint (partener principal), OTP Bank (partener silver), CITR (partener silver), Enterprise Investors (partener silver) si Fondul Proprietatea (partener silver)

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri