Edenred a obtinut autorizatia pentru emiterea tichetelor cadou digitale si a tichetelor culturale. Tichetele culturale sunt un beneficiu nou, care are scopul de a aduce cultura mai aproape de angajatii romani.

Tichetele culturale pot fi oferite angajatilor de catre companiile angajatoare lunar, intr-un cuantum de 150 de lei per angajat, precum si ocazional, in cuantum de 300 de lei per eveniment. Tichetele culturale astfel oferite sunt scutite de taxe sociale atat pentru companii, cat si pentru salariati, fiind supuse doar impozitului de 10% pe venitul angajatului. Tichetele culturale sunt deductibile in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

"Tichetele si cardurile culturale Edenred vor deschide usile pentru sute de mii de salariati, catre spectacole, concerte, cinematografe, muzee, festivaluri, targuri si expozitii, parcuri tematice, carti, manuale scolare, albume muzicale, conferinte, cursuri de limbi straine, lectii de pian sau de robotica sau astronomie sau istorie… paleta de alegeri deschide orizonturi noi de cunoastere pentru toti. Cultura poate redeveni un obicei cotidian", a spus Dana Sintejudean, DIrector General Edenred Romania & Moldova.

Tichetele culturale sunt o solutie mult asteptata si foarte necesara, in contextul in care cultura si activitatile de recreere ocupa pana in prezent un loc foarte restrans in cheltuielile medii ale romanilor, reprezentand doar 3,9% din totalul cheltuielilor lunare. De asemenea, cheltuielile cu educatia reprezinta doar 0,7% din cheltuielile lunare ale romanilor, conform ultimelor rapoarte ale INSSE, pentru trimestrul 4 al anului 2018.

"Tichetele si cardurile culturale vor elimina o parte din barierele financiare care limiteaza accesul angajatilor la activitati culturale. In acelasi timp, tichetele culturale vor ajuta companiile sa construiasca un mediu de lucru sanatos, sa sustina dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor si sa investeasca in well-being pentru angajati. Investitia in cultura este cea mai profitabila alegere pentru progres social si economic", a adaugat Dana Sintejudean.

Citeste si:
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și...
Andrei Vasile, SanoPass:...

In ce priveste tichetele cadou digitale, acestea pot fi oferite angajatilor, precum si copiilor minori ai acestora, in cuantum de 150 de lei per beneficiar, de Paste, Craciun, 1 iunie si 8 martie. Tichetele cadou astfel acordate salariatilor sunt scutite de contributii sociale si de impozitul pe venit si sunt deductibile in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De asemenea, ele pot fi folosite si in programe de marketing, promovare sau protocol.

Tichetele cadou digitale Edenred pot fi utilizate la peste 4000 de comercianti din toata tara, acoperind atat magazine independente, cat si mari retele de retail modern, hypermarket-uri, fashion, electro si IT, bijuterii, cosmetice etc.

"Tichetele cadou digitale sunt un mare pas inainte in programele de motivare si recompensare a angajatilor. Edenred emite tichete cadou pentru mii de companii si sute de mii de angajati ai acestora de 15 ani, iar piata muncii este pregatita pentru solutii digitale. Tichetele cadou sunt pe locul 4 in topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii in Romania, astfel ca digitalizarea acestora este o veste foarte buna. Noile obiceiuri de munca, de consum si de viata ale romanilor cereau o solutie digitala, care sa le faca viata mai usoara, iar acum avem aceasta solutie. Digitalizarea ne permite sa conectam mult mai rapid companiile cu angajatii si cu comerciantii, intr-un ecosistem modern din care fiecare castiga", a spus Dana Sintejudean.

Citeste si:
Pensiile speciale scapa de impozit, dar se taxeaza tichetele cadou
Guvernul evita impozitarea...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sodexo introduce Apple Pay pentru clientii sai
Setari Cookie-uri