Clinicile Medicover si laboratoarele Synevo au raportat in Romania o crestere de 41,2% a veniturilor, pana la 29,9 milioane de euro, in primul trimestru al anului 2019.

De asemenea, la nivel global, Medicover a raportat o crestere a veniturilor in primele trei luni ale anului de 23,3% comparativ cu perioada similara din anul trecut, ajungand la venituri de 199,7 milioane euro. Medicover este prezenta in Romania prin reteaua medicala clinica Medicover si laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

„Sunt aproape doi ani de cand Medicover a fost listata pe NASDAQ OMX Stockholm, iar aceasta perioada a fost una de crestere sustinuta. Veniturile din primul trimestru al acestui an sunt cu 41% mai mari fata de cele din primul trimestru al anului 2017, iar 75% din aceasta evolutie este una organica. Aceste rezultate confirma pozitia noastra puternica in piata, capacitatea de a realiza planul de fuziuni si achizitii si de crestere a marjelor si profitabilitatii prin extindere si eficientizare”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

La nivel de grup, in primul trimestru al anului, Divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 28,1%, pana la 102,9 milioane de euro si 1,2 milioane abonati, cu 14,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2018.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri mai mari cu 18,7% in primul trimestru, ajungand la un total de 100,2 milioane de euro.

In Romania veniturile totale au crescut in primul trimestru al acestui an cu 41,2%

Pe piata din Romania veniturile totale au crescut in primul trimestru al acestui an cu 41,2% pana la 29,9 milioane de euro. Evolutia are la baza si achizitiile realizate de companie pe parcursul anului 2018 cand Grupul a adaugat in portofoliu Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei si Centrul Medical Academica in Bucuresti. Veniturile obtinute in Romania reprezinta 14,9% din rezultatele totale Medicover. Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor, dupa Polonia si Germania.

„Evolutia veniturilor din primele trei luni ale acestui an demonstreaza increderea pacientilor in calitatea serviciilor oferite de Medicover in Romania. Am optat, si pentru dezvoltarea unor centre de excelenta care abordeaza multidisciplinar probleme medicale specifice. Anul acesta am lansat Centrul de tratare si diagnosticare a endometriozei si Centrul Laser pentru tratamente dermatologice. Cred ca viitorul medicinei sta in dezvoltarea de centre de excelenta care, prin atragerea celor mai importanti specialisti din anumite arii medicale, pot oferi raspunsuri unei game largi de afectiuni. Vom continua sa investim in inovatie, digitalizare si imbunatatirea experientei pacientilor nostri”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

„Rezultatele Synevo reflecta nivelul investitiilor in cresterea nivelului de digitalizare si imbunatatirea experientei pacientilor nostri. Am reusit, de asemenea, sa mentinem un ritm constant de extindere teritoriala permitand accesul facil la servicii de laborator de cea mai inalta calitate unui numar din ce in ce mai mare de pacienti. Portofoliul de teste si servicii a crescut, mai ales pe segmente avansate de tipul testelor genetice” a declarat Laurentiu Luca, Director General Synevo Romania.

Medicover Romania este prezenta de 23 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 37 de clinici in Bucuresti si in tara si doua spitale generaliste: unul in capitala si celalalt in Oradea. Spitalele corespund celor mai inalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienti – si includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale. Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala importanta care ofera servicii medicale si de diagnostic, fondata in 1995.

De asemenea, Synevo este liderul in diagnostic de laborator in Romania si ofera peste 2.000 de tipuri de analize uzuale si avansate, in toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo Romania administreaza o retea nationala de 16 laboratoare si 99 de centre de recoltare a probelor biologice si a realizat peste 16 milioane de teste in 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri