Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Brad, ca in luna mai Guvernul va prezenta in mod public un pachet de masuri pentru mediul de afaceri, una dintre solutiile propuse fiind si aceea a unei restructurari financiare pentru companiile de stat si cele private.

"In luna mai vom prezenta in mod public un pachet de masuri pentru mediul de afaceri, una dintre solutiile propuse este si aceea a acestei restructurari financiare, mai bine spus, pentru companiile din Romania, pentru cele de stat sau cu capital de stat, cat si cele private", a spus Teodorovici, intrebat despre amnistia fiscala, conform Agerpres.ro.

Totodata, intrebat de presa de ce nu au scazut ratele la creditele ipotecare noi, in baza noului indice de referinta, el a raspuns:

"Nu cred ca cineva a avansat vreun procent, cu cat scad (ratele - n.r.). Noi am spus foarte clar de la Guvern ca in baza noului indice de referinta noile credite vor scadea si s-a dovedit in ultimele zile ca asta a fost si discutia in piata. Numai ca trebuie sa continuam cu discutia aceasta pentru a vedea exact si pentru creditele in derulare ce se poate intampla, astfel incat romanii care au credite in derulare si vor sa refinanteze acele imprumuturi sa aiba si motive sa o faca, adica sa scada ratele, sa poata scapa de anumite costuri administrative care ar fi ocazionate de o refinantare, dadeam ieri exemplu de cheltuieli la cadastru, de costuri notariale".

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri