Lidl a inaugurat primul centru logistic din zona de Est a tarii, in comuna Cordun, in apropierea orasului Roman. Astfel, in luna mai a inceput activitatea celui de-al cincilea depozit Lidl din Romania, care deserveste 50 de magazine din zona Moldovei.


Cu o suprafata totala construita de peste 45.000 mp, pe o suprafata a terenului de 133.000 mp, depozitul se afla in apropierea drumului european E85, ceea ce permite mentinerea distantei medii de transport a produselor catre magazine, sub 150 de kilometri, si eficientizeaza procesul de distributie din zona de Est a tarii.

"Construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorita ritmului crescut de dezvoltare a retelei noastre de magazine – minimum 15 pe an. Pozitionarea centrului logistic in apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor si ne ajuta sa reducem impactul asupra mediului”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl Romania.

Fructe si legume de la producatorii locali

Unul dintre cele mai importante argumente in deschiderea noului depozit al discounterului german este furnizarea de produse cat mai proaspete in magazinele din aceasta parte a tarii.

“Piata Lidl reprezinta unul dintre aspectele cele mai importante al business-ului nostru, asa ca prospetimea fructelor si legumelor pe care le punem in vanzare este un aspect extrem de important. De exemplu, sunt anumite game de produse pentru care facem aprovizionare in fiecare noapte in toate cele 243 de magazine, astfel ca marfa sta in depozit mai putin de 24 de ore”, spune si Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR.

Potrivit acesteia, fructele de sezon provin in proportie de 80%-90% de la producatori locali.

“In urma cu 3 ani, am inceput, impreuna cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, un proiect de revitalizare a unor soiuri romanesti pierdute sau pe cale de disparitie. Am avut deja la raft rosia de Buzau, soiuri de ardei sau ceapa rosie pe care nu le mai gasiti nici in piete', mai explica Hanganu.

Pentru a incuraja cat mai multi mici producatori locali sa cultive aceste soiuri, le sunt asigurate semintele, iar Lidl se angajeaza sa cumpere productia initiala.

Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 29 de tari.

In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 6.000 in Romania, unde retailer-ul german are deschise 243 de magazine si 5 centre logistice (Chiajna, Nedelea, Lugoj, Iernut si Roman).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri