Un numar de 21 de investitori s-au aratat interesati de Hotelul Triumf si 11 de Clubul Floreasca, cu cinci zile inaintea datei la care cele doua imobile administrate de RA-APPS vor fi scoase la licitatie, informeaza Regia intr-un comunicat.

Potrivit comunicatului remis de RA-APPS, Regia a vandut pana vineri 21 de dosare de prezentare pentru Hotelul Triumf si 11 pentru Clubul Floreasca, documentele putand fi achizitionate pana luni, 15 ianuarie, urmand ca, in 17 ianuarie, imobilele sa fie scoase la licitatie.

RA-APPS scoate la licitatie Hotelul Triumf, Clubul Floreasca si terenurile aferente, pretul de plecare fiind, in cazul Hotelului, de peste 32 de milioane de euro, iar pentru Clubul Floreasca de peste 45 de milioane de euro.

Hotelul Triumf, de pe soseaua Kiseleff, are un teren aditional de 14.987 de metri patrati, iar pretul de oferta este 32.500.000 de euro, fara TVA, cu plata integrala. Garantia care trebuie depusa de persoanele interesate de 5.000.000 de euro, iar taxa de participare de 10.000 de euro.

Clubul Floreasca, din bulevardul Mircea Eliade, are un teren aferent de 15.200 de metri patrati, iar pretul de oferta este de 45.500.000 de euro, fara TVA, de asemenea cu plata integrala. Garantia care trebuie depusa este, la fel ca in situatia Hotelului Triumf, de 5.000.000 Euro, iar taxa de participare este tot de 10.000 de euro.

"Pretul de oferta pentru cele doua proprietati a fost stabilit in functie de valoarea lor de piata, dar cred ca Regia poate obtine cu cel putin 20% mai mult fata de pretul de pornire, tinand cont de numarul si se anvergura investitorilor care si-au manifestat interesul de a participa la licitatii", a declarat directorul RA-APPS, Adrian Dumitru, potrivit comunicatului.

RA-APPS se afla in proces de reorganizare, prin eliminarea activitatii specifice firmelor de imobiliare (inchirieri de apartamente, vile sau terenuri) si reducerea activitatii Regiei la administrarea bazei de protocol. Mai mult, Regia intentioneaza sa treaca in patrimoniul institutiilor publice imobilele in care acestea isi desfasoara activitatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Olanda, Austria si Germania detin 40% din investitiile din Romania