Grace Couture Cakes, primul atelier de cofetarie couture din Romania, anunta extinderea business-ului sau de retail in sistem de franciza. Brandul creat de Alina Sudriu devine astfel prima franciza nationala in domeniul cofetariei premium, haute- confiserie.

Orasele vizate de antreprenor pentru dezvoltarea retelei de cake shops in sistem de franciza sunt Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Iasi si Constanta, urmatorul pas in dezvoltarea business-ului fiind lansarea acestuia la nivel international.

”Am deschis anul acesta cel de-al treilea cake shop din capitala, iar extinderea retelei de retail prin gasirea de parteneri locali este un pas pe care il evaluam de doi ani si la care am lucrat in ultimele 6 luni alaturi de o echipa de consultanti, pentru a gasi formula perfecta. Am reusit sa cream un sistem care aduce simplitate operationala partenerilor – un aspect important in acest domeniu.“, a declarat Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes.



Investitia initiala intr-un cake shop Grace Couture Cakes porneste de la 55.000 de euro, iar spatiile vizate sunt fie de tip insula, cu suprafata de 12-15 mp in centre comerciale de top, fie spatii stradale, cu suprafata cuprinsa intre 30-40 mp, in zone cu trafic pietonal.

“Dorim sa ne extindem in marile centre urbane, orase cu potential pe termen mediu de minimum 2 locatii Grace Couture Cakes. Proiectul de franciza vizeaza strict zona de retail, nu si aceea de producator si furnizor pentru evenimente.”, completeaza Alina Sudriu.

Grace Couture Cakes a fost lansat in anul 2012 ca producator si furnizor de torturi, prajituri si candy bars pentru nunta, botez sau alte evenimente private si corporate.



In anul 2016, brandul a facut primul pas pe piata de retail, prin deschiderea primului Cake Shop, la parterul Baneasa Shopping City, urmat in 2018 de lansarea celui de-al doilea punct de retail in Bucuresti, de data aceasta stradal, in Piata Dorobanti.

La sfarsitul lunii februarie 2019 Grace Couture Cakes a deschis cel de-al treilea Cake Shop din Bucuresti, la parterul centrului comercial Promenada Mall, in urma unei investitii de 35.000 de euro, completata de o investitie de 15.000 de euro pentru extinderea spatiului si capacitatii de productie in laborator. Magazinul de tip insula are o suprafata de 16 mp si a reusit sa depaseasca previziunile antreprenorului pentru primele luni de operare.

Pentru anul 2019, compania estimeaza o cifra de afaceri cumulata pentru cele trei locatii de retail cuprinsa intre 1- 1.1 milioane euro, veniturile cumulate pentru zona de evenimente si cake shops fiind de 1,65 -1,75 milioane euro.

Grace Couture Cakes are in prezent 60 de angajati si doua laboratoare cu capacitate mare de productie, precum si un sistem de distributie proprie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri