Mittal Steel Iasi a investit, anul trecut, 1,8 milioane de dolari intr-un echipament de testare a tevilor, scopul final fiind productia de tevi conform standardelor internationale de calitate, informeaza un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, noul echipament are o capacitate de testare de 6 tevi/minut, comparativ cu cel anterior, care testa o singura teava la fiecare 2 minute. in plus, testarea nivelului presiunii se face la 300 de atmosfere, comparativ cu 50 de atmosfere.

"Investitia poate duce la cresterea semnificativa a volumului total al productiei, cu accent pe livrarea tevilor folosite in transportul petrolului sau al altor produse combustibile (certificate de American Petroleum Institute)", mentioneaza compania.

Mittal Steel Iasi poate produce tevi pentru transportul petrolului ca urmare a certificarii primite, in 2005, de la American Petroleum Institute (API), dupa testari amanuntite. Certificatul API 5L este acordat de catre American Petroleum Institute pentru produse care pot fi folosite in sectorul de petrol si gaze. API este singurul institut din lume care acorda certificate pentru produsele folosite in industria petroliera.

API a trimis o echipa de experti care au evaluat sistemele de calitate ale Mittal Steel Iasi, pentru a acorda certificatul de produs API 5L. Ulterior, API a confirmat ca Mittal Steel Iasi poate furniza industriei petroliere tevi ERW care vor avea monograma oficiala API. Datorita primirii certificatului API, Mittal Steel Iasi isi poate mari portofoliul de produse cu valoare adaugata cu 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri