Academia de Studii Economice din Bucuresti, liderul invatamantului superior economic si de administratie publica din Romania si Europa de Sud-Est, universitatea cu cea mai buna insertie a absolventilor pe piata muncii autohtone, scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licenta peste 7 200 de locuri, dupa cum urmeaza: la invatamantul cu frecventa – 2 870 de locuri la buget si 3 399 de locuri la taxa; 950 de locuri pentru invatamantul la distanta si cu frecventa redusa.

ASE ofera 24 de programe universitare de licenta la invatamantul cu frecventa, care pot fi urmate in limbile romana, engleza, franceza sau germana si 11 – pentru invatamantul la distanta si cu frecventa redusa.

Inscrierile pentru admiterea la programele universitare de licenta au loc in perioada 15 - 19 iulie. Admiterea se desfasoara prin concurs, bazat pe: eseu motivational; proba scrisa de competenta lingvistica - pentru candidatii care opteaza pentru programe cu predare in limba straina; media generala de admitere, calculata ca medie ponderata intre media obtinuta la examenul de bacalaureat (70%) si media anilor de studii (30%).

Pentru admiterea la programele universitare de masterat ASE scoate la concurs peste 4 400 de locuri, dintre care aproximativ 1 800 de locuri la buget. ASE ofera 76 de programe universitare de masterat, care pot fi urmate in limbile romana, engleza, franceza sau germana.

Inscrierile la masterat au loc in perioada 22 - 24 iulie. Admiterea la masterat se face prin concurs, candidatii fiind ierarhizati in functie de media de admitere, calculata ca medie ponderata intre: rezultatele obtinute la testul grila/interviul de specialitate – 40% si media examenului de finalizare a studiilor universitare de licenta – 60%. Pentru programele cu predare in limbi straine se sustine o proba de competenta lingvistica tip interviu notata cu calificativul admis/respins.

Academia de Studii Economice din Bucuresti ofera doua programe MBA: MBA Romano-Canadian (acreditare MEN-ARACIS si recunoastere CEEMAN - Central and East European Management Development Association) si MBA Romano-Francez INDE (acreditare MEN-ARACIS si AMBA – Association of MBAs). Ambele programe MBA sunt cu predare in limba engleza. Desfasurarea admiterii la aceste programe are conditii speciale.

Academia de Studii Economice din Bucuresti scoate la concurs peste 380 de locuri, la cele 10 programe universitare de doctorat, in domeniile fundamentale Stiinte economice si Drept: Administrarea afacerilor, Cibernetica si statistica, Contabilitate, Economie, Economie si afaceri internationale, Finante, Informatica economica, Management, Marketing, Drept. Studiile universitare de doctorat se desfasoara la forma de invatamant cu frecventa si cu frecventa redusa, in limba romana sau intr-o limba de circulatie internationala (engleza, germana, franceza).

Inscrierile la doctorat au loc in perioada 8 - 10 iulie. Concursul de admitere la doctorat consta in doua probe: testul de competenta lingvistica si examenul de specialitate.

Informatii complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicata Admiterii 2019, care reflecta intreg procesul de admitere, cu precizari actualizate permanent despre calendarul admiterii, metodologie, continutul dosarului de inscriere, pasii candidatului, rezultatele admiterii s.a.

ASE este o universitate de cercetare avansata si educatie, cu o buna reputatie internationala, concretizata in situarea pe pozitii notabile in clasamentele internationale de prestigiu: Top Shanghai, QS World University Rankings 2018, Times Higher Education World University Rankings 2019 by Subject, Times Higher Education University Impact Rankings 2019, U-Multirank 2019.

ASE ureaza succes candidatilor sai la admiterea la programele universitare de licenta, masterat si doctorat!

Film de prezentare al Academiei de Studii Economice din Bucuresti - https://www.youtube.com/watch?v=BjEixBt2ckA&feature=youtu.be.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri