La un an de la momentul lansarii in Romania, platforma de livrare de mancare Uber Eats a ajuns la 700 de restaurante partenere in Bucuresti si vrea sa intre si in alte orase, precum Timisoara, Iasi si Cluj, a declarat marti Krzysiek Radoszewski, manager general al Uber Eats pentru Europa Centrala si de Est, in cadrul evenimentului in care s-a sarbatorit un an de lansare.

Intrebat daca aplicatia Uber Eats va intra si in alte orase din Romania, Radoszewski a raspuns ca acesta este planul. “Desigur ca dorim sa lansam Uber Eats in orase noi precum Timisoara, Iasi, Cluj sau alte orase in afara Capitalei, dar nu pot sa va spun cand se va intampla, pentru ca depinde de cand vom simti ca este momentul potrivit. Nu este vorba despre , ci mai degraba despre ”, a declarat managerul general al Uber Eats pentru Europa Centrala si de Est.

Uber Eats Romania a avut o crestere de 15% de la luna la luna in primul an, a spus Radoszewski, pentru wall-street.ro. “A fost o lansare de succes aici, in Bucuresti. Una dintre componentele principale care ne aduce cresterea afacerii este dimensiunea afacerii de ridesharing Uber. Uber a fost incredibil de popular inca de la inceput”, a declarat Radoszewski.

In ceea ce priveste diferentele dintre piata din Romania si celelalte piete unde Uber Eats este prezent, Radoszewski mentioneaza preferinta romanilor pentru branduri locale.

"Unul dintre aspectele unice ale pietei Uber Eats din Bucuresti si Romania, in general, este ca oamenilor le plac brandurile locale, mai mult decat cele internationale. Asta se reflecta si in cifre, numarul comenzilor pe care le livreaza restaurantele romanesti fiind semnificativ de mare. In alte piete, remarcam ca oamenii au tendinta de a alege branduri mari, internationale", a explicat Radoszewski.

Uber Eats a ajuns la 700 de restaurante partenere

La un an de la momentul lansarii in Romania, cand erau doar 100 de restaurante, Uber Eats a ajuns la 700 de restaurante partenere in Bucuresti, de la localuri mici, afaceri de familie, pana la mari lanturi de restaurante. Durata medie de livrare a unei comenzi este de 36 de minute, iar cea mai scurta livrare a durat 5,4 minute, potrivit unui sondaj realizat de companie.

Cand vine vorba de top trei beneficii ale colaborarii cu Uber Eats, 82% dintre respondentii sondajului realizat de Uber Eats au afirmat ca acest parteneriat ii ajuta sa isi creasca numarul de comenzi, sa livreze mai rapid comenzile (70%) si sa aiba mai multa vizibilitate pentru afacerea lor (68%).

Mai mult, 72% dintre restaurantele care au raspuns sondajului spun ca Uber Eats le-a ajutat sa isi creasca afacerea. Aproape jumatate (47%) dintre respondenti spun ca au inregistrat o crestere cuprinsa intre 10% si 30%. Cand vine vorba de cele mai multe comenzi primite intr-o zi, 53% dintre restaurante au primit intre 20 si 50 comenzi prin aplicatia Uber Eats, in timp ce 8% au avut intre 50 si 100 de comenzi.

In plus, 31% dintre restaurante au spus ca se gandesc sa angajeze mai mult personal pentru a acoperi numarul comenzi in crestere, in timp ce 35% dintre ei se gandesc sa isi extinda afacerile.

Astfel, 9 din 10 manageri sau proprietari de restaurante au spus ca ar recomanda Uber Eats si altor restaurante.

Cele mai populare feluri de mancare comandate de romani sunt burgerii, puiul fript si wrap-urile. Numar record de comenzi inregistrat de acelasi utilizator este de 379, in timp ce cea mai mare comanda plasata a fost un meniu sushi cu 152 bucati.

Printre cele mai populare restaurante Uber Eats sunt Nicolai (pe primul loc in aplicatia Eats cu cele mai multe comenzi), Pain Plaisir (cea mai populara patiserie si brutarie), Atelierul de tarte (cel mai popular restaurant pentru brunch), calif & condimental (cel mai popular lant de restaurante) sau Sara Green (cel mai popular restaurant vegan pe Uber Eats).

Sondajul Uber Eats a implicat peste 50 de restaurante de top din Bucuresti, care au inceput colaborarea cu aplicatia la scurt timp dupa lansarea aplicatiei.

Lansata cu 3 ani si jumatate in urma, Uber Eats a folosit expertiza logistica si tehnologia Uber, iar, acum, este prezenta in peste 500 de orase la nivel global. Durata medie de livrare a unei comenzi este mai mica de 30 minute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri