Anul 2007, anuntat de meteorologi ca fiind cel mai calduros din istorie, ar putea aduce falimentul agricultorilor, scumpirea energiei si profituri mai mari pentru vanzatorii de aparate de aer conditionat, potrivit estimarilor specialistilor.

Importatorii de aparate de aer conditionat sunt foarte optimisti in privinta vanzarilor din 2007. Reprezentantii companiilor de profil estimeaza pentru acest an o crestere cu aproximativ 40% a vanzarilor la aparatele de aer conditionat.

"Rata de crestere anuala a vanzarilor la aer conditionat a fost de 15% din 2000 pana in 2005. Vanzarile din 2006 au crescut cu 25% fata de 2005, iar pentru acest an ne asteptam la o crestere cu 40% a vanzarilor companiei noastre", a declarat administratorul companiei de import de aparate de aer conditionat Omnia Plus, Marius Patrana, citata de NewsIn.

Comenzile pentru importuri vor fi facute in martie si cantitatile solicitate vor fi pe masura estimarilor pentru a putea satisface cererile ce vor creste considerabil incepand cu aprilie, potrivit reprezentatilor companiilor importatoare de aparate de aer conditionat.

La inceputul lunii ianuarie, Institutul Meteorologic din Marea Britanie a anuntat ca 2007 va fi cel mai calduros an din istorie, din cauza incalzirii globale. Meteorologii britanici se asteapta ca in 2007 sa fie depasita temperatura medie anuala cu mai mult de jumatate de grad, ceea ce inseamna ca recordurile de temperatura stabilite in 1998 vor fi surclasate.

Intr-o statistica realizata in ultimii 150 de ani, cei mai caldurosi 10 ani din istorie au fost inregistrati dupa 1994. Anul 2006 se claseaza pe locul 6 in acest clasament.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cel mai mare producător de bijuterii va folosi doar aur și argint reciclat
Setari Cookie-uri