Consiliul Concurentei (CC) va lansa luni, 1 iulie, platforma "Monitorul Preturilor pentru Carburanti', care va contine informatii despre tarifele practicate in marile lanturi de benzinarii din Romania, potrivit unui anunt al institutiei, scrie Agerpres.

La sfarsitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurentei a semnat un contract cu firma Maguay pentru realizarea aplicatiei, contractul avand o valoare de 1,42 milioane de lei.

In februarie, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, declara ca platforma web si aplicatiile mobile vor fi gata pana la mijlocul acestui an.

"Dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preturilor va conduce la transparentizarea pietei pentru consumatori, permitandu-le sa se informeze cu privire la preturile practicate de principalele retele de distributie a carburantilor auto, astfel incat acestia sa poata alege produsele cu cel mai bun raport pret-calitate", a aratat Chiritoiu.

Consiliului Concurentei are in derulare si o analiza pe piata carburantilor, lansata dupa ce pretul benzinei si motorinei in Romania, fara taxe, a depasit media europeana. In urma anchetei, care va fi gata in perioada urmatoare, autoritatea va veni cu recomandari pentru cresterea concurentei pe piata carburantilor.

In noiembrie 2016, Consiliul Concurentei a lansat www.monitorulpreturilor.info, proiect-pilot, accesibil pentru Bucuresti si Ilfov, care ofera preturile pentru 128 de produse alimentare (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile doua preturi de produs individual, cel mai ieftin si cel mai bine vandut).

Companiile de retail vor publica preturile pentru toate produsele, la nivel national, in Monitorul Preturilor, probabil din septembrie, a declarat saptamana trecuta directorul general al Consiliului Concurentei, Daniela Badila.

Sursa foto: Maridav/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri