Liberty Steel, parte a GFG Alliance, a finalizat luni achizitia celor sapte fabrici de otel si a celor cinci centre de servicii de la ArcelorMittal, in sapte tari din Europa, o tranzactie de 740 de milioane de euro care pozitioneaza Liberty in top 10 producatori de otel la nivel global, cu exceptia Chinei.

Potrivit unui comunicat al companiei, capacitatea de laminare a grupului va depasi 18 milioane de tone si va acoperi o gama larga de produse din otel, scrie Agerpres. "Aceasta este cea mai mare tranzactie intr-o singura transa realizata de GFG, in urma careia Alianta ajunge la un numar de aproximativ 30.000 de angajati in 30 de tari", se arata in documentul citat.

Cele sapte unitati, care au devenit parte din Liberty, detin in total un numar de 14.000 de angajati si includ cele mai importante fabrici de otel din Ostrava in Republica Ceha si Galati in Romania, precum si laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) si doua fabrici in apropiere de Liege in Belgia. Centrele de servicii se afla in Franta si Italia.

Potrivit comunicatului, aceste unitati, cu o capacitate totala de laminare de peste 10 milioane de tone pe an, furnizeaza otel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de constructii si al produselor de infrastructura, industria automobilelor, industria aerospatiala, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum si de materiale de constructii.

Liberty Steel isi propune ca in urmatorii trei ani sa creasca cu aproximativ 50% vanzarile cu ajutorul acestor unitati de productie.

"Dupa anuntul facut astazi (luni, n.r.), urmeaza o evaluare 100 de zile, timp in care Liberty Steel, in colaborare cu managementul local, sindicatele, clientii si furnizorii, va finaliza o analiza cuprinzatoare a fabricilor, pentru a explora oportunitatile de investitii si a dezvolta planuri detaliate ca sa stimuleze competitivitatea, sa extinda gama de produse si sa sustina cresterea vanzarilor. Pe termen mediu, Liberty va lua in calcul oportunitatea de a produce oteluri de o calitate superioara cu un profil de productie mai flexibil. Ca parte a unei coalitii globale de companii industriale, aceste unitati de productie se alatura strategiei Greensteel implementata de Liberty Steel si GFG, pentru a crea o afacere sustenabila din punct de vedere economic si de mediu, bazata pe metode de productie cu emisii scazute de carbon", se mai arata in comunicat.

Presedintele executiv al GFG, Sanjeev Gupta, a declarat ca fabricile vor juca un rol cheie in strategia globala a grupului de a crea un business sustenabil in industria otelului.

Sidex

"Acesta este un pas foarte important pentru noi si un reper in evolutia GFG. Suntem extrem de mandri sa primim in familia GFG o echipa solida, inalt calificata si dedicata. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna pentru a crea un viitor promitator si sustenabil pentru industria noastra. Aceste fabrici vor juca un rol cheie in strategia noastra globala de a crea un business sustenabil in industria otelului, cu un lant valoric integrat, de la materie bruta la produse finite de inalta calitate, distribuite in piete competitive", a precizat Sanjeev Gupta.

La randul sau, Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globala al Liberty Steel a adaugat ca aceste fabrici au o pozitionare strategica si operatiuni eficiente cu structuri de costuri competitive. "Intentionam sa capitalizam pe aceste baze prin investitii strategice, schimbari in profilul de productie si colaborari cu grupul nostru global", a spus Bolton.

Liberty Steel este parte a Aliantei GFG, un grup global care activeaza in domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistica si servicii financiare, cu sediul central in Londra si birouri in Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris si New York si prezenta in aproape 30 de tari din intreaga lume. GFG Alliance are aproximativ 30.000 de angajati si o cifra de afaceri ce depaseste 20 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri