Compania americana PUROLITE anunta ca a demarat procesul de constructie a unei statii ultra-moderne de epurare a apelor uzate, cu tehnologie de ultima generatie, in cadrul unitatii de productie a firmei PUROLITE din orasul Victoria, judetul Brasov, Romania.

Investitie de peste 15 milioane de dolari pentru un impact redus asupra mediului inconjurator

Purolite a semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul in Bucuresti, firma ce apartine grupului cu acelasi nume, lider mondial in managementul apei pentru sectoarele industriale si municipale, care va proiecta, va construi si va asigura functionarea statiei in valoare de 15 milioane de dolari. Statia va detine multiple sisteme de epurare si va fi extrem de eficienta in ceea ce priveste purificarea apei reziduale, impiedicand mirosurile neplacute sa patrunda in atmosfera, permitand totodata si reutilizarea apei. Proiectarea statiei va avea ca prioritati principiile de conservare, optimizare si refolosire, astfel incat instalatia rezultata sa fie extrem de durabila si cu impact redus asupra mediului inconjurator.

Pana in prezent, terenul a fost imprejmuit si pregatit pentru studiul geotehnic. De asemenea, un sistem de evacuare prin conducte subterane este in curs de autorizare si va functiona in conformitate cu reglementarile locale cu privire la procedura de autorizare si practicile de siguranta. Desi se preconizeaza ca proiectul sa fie pus in functiune in anul 2020, se asteapta inca toate autorizatiile necesare.

Incepand din anul 2018, Purolite, impreuna cu firma WABAG, lucreaza la dezvoltarea unei solutii de epurare personalizata, solutie care implica procese aerobe, anaerobe, membrane si procese chimice/ fizice care reduc incarcarile surselor de apa si asigura o epurare de cea mai inalta calitate a apei reziduale, care va respecta reglementarile nationale cu privire la evacuare.

In prezent, la Victoria, apele sunt procesate de o statie de epurare veche, construita in anii 1950. Firma Purolite SRL functioneaza ca si unitate de productie in orasul Victoria de peste 24 de ani, respectand intotdeauna normele de calitate ale mediului si apei. Insa, pentru asigurarea unei epurari de inalta calitate, o noua statie de ultima generatie este necesara. Standardele de protectie a mediului inconjurator sunt din ce in ce mai stricte la nivel global, iar Romania nu este o exceptie. Statia de epurare va respecta standardul NTPA001, conform cerintelor legislatiei din Romania.

WABAG – partener cu peste 90 de ani de experienta in tratarea apelor

Pe langa asigurarea unui parteneriat de proiectare si construire a statiei, firma WABAG va pune in practica expertiza de care dispune pentru a facilita o functionare si intretinere eficienta a statiei, pe o perioada de 15 ani. Acest lucru va conduce la dotarea statiei de epurare cu cele mai noi si mai eficiente tehnologii disponibile la nivel global si va permite firmei PUROLITE sa faca ceea ce stie cel mai bine - sa dezvolte, sa produca si sa extinda tehnologiile pe baza de rasini, pentru a sustine stiintele vietii (life sciences), dar si alte industrii.

WABAG este o firma specializata, cu o experienta de peste 90 de ani, care ofera servicii complete in domeniul epurarii apelor, avand la activ peste 6000 de instalatii construite. WABAG functioneaza in 20 de tari de pe 4 continente si sunt lideri in dezvoltarea si intretinerea solutiilor personalizate pentru epurarea apei. Compania a fost in numeroase randuri premiata si recunoscuta pentru initiativele sale de proiectare inteligenta si sustenabilitate.

Purolite in Romania, unitate certificata ISO 14001 si certificata FDA

Purolite gazduieste in Romania si o unitate de productie produse farmaceutice inspectata de FDA si certificata EU cGMP. Fabrica realizeaza produse care contribuie la sanatatea si bunastarea oamenilor si este auditata periodic de catre autoritatile sanitare din toata lumea.

In iunie 2019, Purolite a obtinut certificatul ISO 14001:2015 - sistemul de management de mediu. Certificarea vine ca o confirmare a faptului ca unitatea de productie din Romania respecta standardele si reglementarile locale si europene in domeniul protectiei mediului inconjurator.

Purolite Romania are peste 280 de angajati in orasul Victoria si este parte integranta din reteaua PUROLITE care cuprinde peste 40 de birouri la nivel global si unitati de productie la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri