Grupul hotelier Orbis a semnat cu Accor un acord privind vanzarea activitatii de servicii si a stabilit principiile unui acord de management pe termen lung intre parti, pentru toate hotelurile detinute si inchiriate ale Orbis. Astfel, Orbis isi intareste alianta strategica cu Accor.

In urma anunturilor recente privind separarea afacerilor sale si intrarea in negocieri cu Accor privind achizitionarea activelor usoare, Orbis a semnat cu Accor un set general de clauze, non-limitativ, privind vanzarea activitatii de servicii.

"In ultimul deceniu, Orbis si-a crescut semnificativ afacerile, a intrat in tari noi, si-a dezvoltat portofoliul de hoteluri prin toate modurile de operare si a devenit lider regional. In ultimii 20 de ani, Orbis a fost sustinut de Accor, partenerul nostru strategic si actionar. Prin impartirea
in doua afaceri si semnarea unui acord de management pe termen lung, vom putea lichida componenta de active usoare, prin cedarea sa catre Accor. Apoi ne vom concentra atentia asupra activitatii de baza a Orbis, adica asupra operatiunilor imobiliare, care se afla in ADN-ul sau. Ulterior, Orbis, un jucator cu un portofoliu de 72 de hoteluri detinute, va fi gata sa inceapa o noua era de crestere, impartasind aceeasi strategie cu un nou actionar", a declarat Gilles Clavie, presedinte si CEO al Orbis.

Acordul incheiat intre Orbis si Accor cuprinde conditiile de vanzare a componentei de servicii hoteliere, odata ce acestea "light assets” sunt
separate de restul afacerilor grupului. Aceasta va permite preluarea de la Orbis a tuturor activelor si activitatilor sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciza si de management si a oricaror alte drepturi legate de partea de servicii.

Ca urmare a planului de transformare, Orbis si Accor vor incheia si un contract de management hotelier prin intermediul caruia Accor va gestiona toate hotelurile aflate momentan in proprietatea Orbis si inchiriate.

Pretul de cumparare convenit pentru activitatea de servicii se ridica la 286 de milioane de euro.

Finalizarea acestei tranzactii este planificata pentru octombrie 2019.

Valoarea portofoliului de active imobiliare ale Orbis se ridica la circa 1,13 miliarde de euro, care a fost evaluata pe baza metodei fluxului de numerar actualizat de catre un evaluator independent angajat de consiliul de administratie.

Accor a anuntat ca a inceput sa cedeze intreaga sa participatie la capitalul social al companiei Orbis.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri