Alexandrion Group preia pachetul majoritar de actiuni a V.M. Cavaway intr-un acord strategic ce pozitioneaza Alexandrion Group la conducerea unei afaceri promitatoare in Cipru. Pentru finalizarea acordului, cele doua companii asteapta acum aprobarea Consiliului Concurentei cipriot.

Cavaway, avand sediul in Larnaca, a fost infiintata in anul 2004 si are ca principal obiect de activitate comercializarea si distributia de bauturi alcoolice si non-alcoolice in Cipru. In prezent, Cavaway deserveste cu succes o gama larga de clienti pe tot intinsul insulei.

Alaturandu-se Alexandrion Group, cel mai mare producator de bauturi alcoolice si de vinuri din Romania, sunt create toate sinergiile si conditiile necesare pentru a permite Cavaway sa devina unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata bauturilor din Cipru, concentrandu-se pe dezvoltarea portofoliului, inovare si continuarea imbunatatirii operatiunilor companiei.

In 2017, Alexandrion Group, avand o prezenta semnificativa a produselor sale in peste 50 de tari din intrega lume, a decis deschiderea biroului de operatiuni globale in Cipru, avand ca scop implementarea planului sau strategic de expansiune la nivel mondial. In anul 2018, Grupul a anuntat infiintarea unei reprezentante in Brazilia ce gestioneaza atat operatiunile din America de Sud, cat si constructia celei mai mari distilerii in New York. Prin noul parteneriat cu Cavaway, Alexandrion Group isi pune amprenta pe piata locala din Cipru si recunoaste oportunitatile semnificative de afaceri ale insulei.

In numele Alexandrion Group, Dl. Nawaf Salameh, Presedinte si Fondator, si Dl. Stelios Savva, CEO al Grupului, au declarat ca nu puteau gasi un partener mai potrivit in Cipru si ureaza: “Bun venit!” Cavaway in marea familie Alexandrion.

“Este o mare provocare pentru Cavaway sa se afle sub umbrela unuia dintre cele mai mari si prestigioase Grupuri producatoare de bauturi” a declarat Dl. Vassos Moiseos, Administrator al Cavaway.

Alexandrion Group este lider in productia si distributia de vinuri si bauturi alcoolice din Romania si din 2017 singurul producator de single malt din tara. Grupul este format din Distileriile Alexandrion si Distileriile SABER 1789, care, impreuna, inglobeaza o istorie de peste 200 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase si au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, recunoscute atat pe plan intern, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti si produse internationale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* si 7*, Alexandrion 100, editie speciala dedicata Centenarului, faimosul vinars Brancoveanu XO, VS si VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar si alte produse care au asigurat companiei pozitia de lider pe piata bauturilor spirtoase si traditionale din Romania. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon si Alexander Gin) au intrat in portofoliul companiei, prin achizitie, la inceputul anilor 2000. Incepand cu anul 2018, Grupul si-a extins activitatea printr-o achizitie in domeniul productiei de vin din Romania, completand astfel oferta noastra cu vinuri linistite si spumante premiate, reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri