Cramele Recas, companie infiintata in 1991, unul dintre primii producatori din Romania care s-au concentrat pe vinuri inovative, seci si moderne, a atins anul trecut o cifra de afaceri de peste 38 de milioane de euro (180,981,438 de lei), rezultat care o claseaza pe primul loc pe piata de vinuri din Romania.

In plus, Cramele Recas face performanta si peste hotare, fiind cel mai mare exportator de vinuri din tara noastra. In momentul de fata, 50% din vinul imbuteliat de Cramele Recas este destinat exportului, in majoritate in tari cu piete mature in ce priveste consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, Statele Unite, Canada, dar si in Japonia, Coreea sau Malaezia.

„Ambitia, marturisita inca de la inceput, a fost sa ne repozitionam de la a patra crama din Banat la liderul clasamentului pe zona si, totodata, ne-am dorit ca prin performanta, rabdare si vin bun sa intram in «lotul national» rezervat marilor jucatori, cu o contributie semnificativa inclusiv la exportul vinului romanesc. Am pornit la drum construind o retea de cateva magazine partenere pentru vin vrac in Banat si Transilvania. In paralel, se lucra la structura afacerii viitoare, o echipa de geologi si topografi, in coordonare cu specialistii nostri in viticultura au inceput, prin determinarea particularitatii solului, a microclimatului si a expunerii la soare, precum si prin materializarea experientei acumulate de svabi in veacuri de cultivare a vitei de vie, sa fie stabilite parcelele cu cel mai inalt grad de favorabilitate pentru fiecare soi in parte. Acest proces complex a implicat 1-2 ani de studii si planificare, urmati de 5-7 ani de plantari succesive pana la prima recolta. In total, au fost aproape 10 ani de investitii majore, timp in care s-au pus bazele si s-au creat premisele dezvoltarii unei afaceri solide, bine structurate, cu potential de mare profitabilitate", a declarat Gheorghe Iova, co-actionar Cramele Recas.

In prezent, Cramele Recas vinde mai mult de 22 de milioane de sticle pe an, jumatate pe piata interna si jumatate la export, vinuri din toate categoriile, de la cele de retail la super-premium, linistite si spumante deopotriva.

"Pe viitor, dorim sa profitam de faptul ca o buna parte dintre viile noastre au atins maturitatea de rodire de peste 20 de ani, ceea ce ne permite sa facem vinuri extraordinare calitativ, iar atentia noastra se indreapta in mod special catre noua generatie de consumatori (milenialii). Ne dorim sa venim in intampinarea gusturilor lor cu vinuri moderne, in care traditia se impleteste cu inovatia si cu versatilitatea pe care o cere acest public deosebit de exigent.”, a mai spus Gheorghe Iova.

In prezent, Cramele Recas inregistreaza o capacitate de productie de aproximativ 32 de milioane de litri pe an. Compania exploateaza o suprafata de peste 1150 de hectare din podgoriile Recas si Minis, situate in judetele Timis si Arad. 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de marci comerciale distribuite atat in tara, cat si in strainatate. Toate vinurile care poarta sigla Cramele Recas sunt procesate si imbuteliate la cele mai inalte standarde de calitate internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri