Oltchim SA Valcea nu va putea fi privatizata in urmatoarele sase luni, a precizat directorul companiei, Constantin Roibu, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, unul dintre motive este trecerea societatii, incepand cu 1 ianuarie 2007, de la Ministerul Economiei si Comertului la Autoritatea Valorificarii Activelor Statului (AVAS) cu toate procedurile pe care le implica si care sunt de durata.

In plus, va trebui sa asteptam publicarea in Monitorul Oficial a datoriilor pe care Oltchim le are la AVAS si pentru care ne-am judecat. Dupa cele sase luni pe care eu le estimez urmeaza pregatirea pentru privatizare cu tot ce presupune aceasta. La ora actuala, Oltchim SA nu este pregatita sa fie scoasa la privatizare, a mai spus Roibu, care nu exclude ca acest proces sa fie impins chiar dincolo de finele acestui an.

Directorul SC Oltchim SA acuza interese obscure ale actionarilor minoritari care, potrivit opiniei sale, vor sa privatizeze Oltchim dupa modelul ALRO Slatina, privatizare care la ora actuala este anchetata de catre Departamentul National Anticoruptie (DNA).

Se urmareste ca un actionar care are 10-12 procente din pachetul de actiuni, cu cinci milioane de dolari sa poata deveni actionar majoritar. inainte de a privatiza o societate de talia Oltchim, statul ar trebui sa se gandeasca foarte bine, a mai spus Roibu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri