PENNY Market vine in sprijinul a 100 de elevi de la sate si le ofera burse si stagii de practica in cadrul magazinelor, cu oportunitatea de angajare ulterioara. Pe parcursul perioadei de practica, transportul si masa pentru cei 100 de elevi sunt acoperite de companie.
Cei 100 de elevi sustinuti de PENNY Market fac parte din programul „Vreau in clasa a 9-a”, program derulat de 11 ani de Fundatia World Vision Romania.
PENNY este unul dintre partenerii programului si, pe langa oportunitati de practica si angajare, sustine cei 100 de elevi cu burse lunare in valoare de 150 de lei per elev si le ofera posibilitatea tuturor de a participa la cursurile scolii de vara.
“Am inceput parteneriatul cu World Vision Romania in 2017, cand ne-am propus sa ii sustinem pe tinerii din mediul rural intr-una dintre cele mai importante etape din viata lor: orientarea in alegerea unei cariere. In primii doi ani, am sustinut 28 de elevi prin burse de studiu, stagii de practica si oportunitati de angajare, iar in prezent, suntem bucurosi ca am crescut numarul de burse si stagii la 100.”, a declarat Irina Butnaru, PENNY Market | REWE Romania.

Ce acopera bursa lunara

Rechizite si manuale
Atelier lunare de socializare, gandire critica, anteprenoriat, vocationale
Consiliere individuala si sprijin individualizat, inclusiv pentru gestionarea bugetului
Rezultatele inregistrate in proiect pana acum arata cat de mult conteaza pentru imbunatatirea performantelor scolare a copiilor din mediul rural o investitie
in educatia lor:
692 de bursieri in anul scolar 2018 - 2019
1.513 absolventi in total (2008 - 2019)
260 de absolventi de facultate

Peste 200.000 de someri in mediul rural

Lipsa locurilor de munca este una dintre principalele probleme cu care se confrunta tinerii din mediul rural. Conform datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, la sfarsitul lunii februarie 2019, numarul de cetateni someri era de 288.568, din care 202.922 provin din mediul rural.
PENNY Market parte a grupului german REWE si unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, cu primul magazin deschis pe piata locala in anul 2005.
Intreaga retea este deservita de trei centre logistice situate in localitatile Stefanestii de Jos, Turda si Bacau. In prezent, reteaua PENNY Market in Romania este alcatuita din 241 de magazine la nivel national si o echipa dedicata formata din peste 4.500 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri