Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) informeaza ca in data de 6 august a fost platita ultima transa catre fermierii inscrisi in ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate. Suma totala de 201,5 milioane lei a fost virata in conturile Directiilor Agricole Judetene, reprezentand plata beneficiarilor inscrisi in programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.

Astfel, dintr-un numar de 19.166 legumicultori inscrisi in ciclul I, 14.398 dintre acestia au depus cereri si au primit banii, iar 8.952 inca livreaza pe piata, intrucat au obtinut productie suplimentara, cei mai multi provenind din judetele Olt (5.250), Galati (4.100), Giurgiu (1.951), Dolj (1.780), anunta ministerul de resort.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din productia autohtona incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Conditiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie sa le indeplineasca pentru acordarea ajutorului de minimis in valoare de 3.000 de euro/an:
• Sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp;
• Sa obtina o productie de minim doi kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata;
• Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri