Sphera Franchise Group a raportat un profit in crestere cu 6,2% din exploatarea restaurantelor, in primul semestru al acestui an, la 49,4 milioane lei, si vanzari consolidate de 446 milioane de ei, mai mari cu 27,3% fata de perioada similara a anului precedent.

"Profitul din exploatarea restaurantelor a crescut cu 6,2% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 49,4 milioane RON, sustinut de o crestere anuala de 35% in T2. EBITDA a avansat cu 17,0% pana la 36,7 milioane RON (8,2% din vanzari), pe fondul unui avans de 69% in trimestrul doi (9,2% din vanzari), in timp ce profitul net anual a fost cu 3,5% mai mic, respectiv 18,1 milioane RON, dupa o crestere de 109% in T2. Imbunatatirea marjei in trimestrul doi se datoreaza atat marjelor mai bune la nivelul restaurantelor, cat si cheltuielilor generale si administrative (G&A) mai mici", a transmis Sphera Franchise Group, intr-un comunicat.

In primul semestru, vanzarile KFC in Romania si Moldova au inregistrat o crestere anuala de 19,3%, in timp ce vanzarile Pizza Hut au avansat cu 7,4%, iar KFC Italia si Taco Bell au avut vanzari mai mari cu 284%, respectiv 201%.

"Rezultatele financiare foarte bune din trimestrul al doilea confirma faptul ca suntem pe drumul cel bun, atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si al profitului, pana in acest moment. Cand m-am alaturat echipei Sphera, la inceputul lunii mai, am gasit o echipa extraordinara si o organizatie operationala solida, care imi ofera incredere deplina in capacitatea noastra de a atinge promisiunile facute", a declarat George Argentopoulos, CEO Sphera Franchise Group.

Actiunile Sphera Franchise Group, unul dintre cei mai importanti operatori din domeniul foodservice din Romania, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu simbolul bursier SFG, in noiembrie 2017.

Actionarii grupului la 30 iunie 2019 erau Tatika Investment Ltd. Cipru cu 27,33% din actiuni, Computerland Romania - 21,43%, Wellkept Group Bucuresti - 16,34% si Anasa Properties SRL Bucuresti - 10,99%.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri