Plecare la nivel inalt din sistemul medical de stat. Conf. Dr. Carmen Orban, manager al Institutului Clinic Fundeni, va avea functia de Director General al Grupului Monza si va lucra indeaproape cu Luca Militello, CEO Grupul Monza Romania, potrivit unui comunicat de presa.

“Multumesc intregii echipe a Institutului Clinic Fundeni cu care am conlucrat pe durata celor peste 8 ani de mandat in functia de manager. Cand ma refer la echipa Instutitului fac trimitere atat la doamnele si domnii Ministri ai Sanatatii cu care am colaborat foarte bine in interesul pacientului Institutului, cat si la echipa manageriala si personalul medical al Institutului care au dovedit o inalta tinuta profesionala", a declarat Conf. Dr. Carmen Orban.

Carmen Orban a sustinut intotdeauna necesitatea unei permanente conlucrari medicale, de completare reciproca, intre spitalele de stat si cele private, pentru binele bolnavului. Are aceeasi viziune ca reprezentantii Grupului Monza, care au pus in centrul sistemului medical pacientul, potrivit sursei citate.

“Ne bucuram ca un profesionist de talia Conf. Dr. Carmen Orban a ales sa faca parte din echipa noastra. Viziunile sunt comune si politica Grupului Monza a fost intotdeauna aceea de a pune pacientul in centrul sistemului. Vrem sa vorbim mai mult si mai des despre performantele sistemului medical din Romania si despre profesionalismul corpului medical. Si asta pentru ca medicii romani sunt foarte buni si concureaza cu succes cu cei din marile clinici ale lumii. Este clar ca impreuna putem duce medicina romaneasca la un alt nivel", a precizat Luca Militello, CEO Grupul Monza Romania.

Carmen Orban: Nu poti remunera corect un medic care practica o activitate medicala deosebita

Carmen Orban a declarat la Digi24 ca plecarea sa are legatura cu viata privata si ca a primit promisiuni pentru construirea unui spital nou: "Demersurile au inceput, vad speranta".

Cu toate acestea, ea a spus ca "legislatia actuala si anumite cutume sunt frana in posibilitatea unui manager de spital de a dezvolta".

"E foarte greu cu angajarile, nu poti remunera corect un medic care practica o activitate medicala deosebita versus un medic care nu e atat de devotat sistemului. Legea nu imi permite sa recompensez cum se cuvine medicii care fac mai mult in sistemul de stat decat altii. Sunt propuneri legislative, am incercat si am vorbit la toate nivelele si cu totii au fost de acord ca trebuie facute anumite modificari legislative, am vazut interes din partea tuturor", a tinut sa precizeze intr-un interviu Carmen Orban.

Carmen Orban a amenintat inca de anul trecut ca va parasi sistemul daca Ministerul Sanatatii nu va face pasi concreti pentru construirea unui nou spital.

In toamna anului trecut, intr-un interviu realizat de Digi24, Carmen Orban spunea ca spitalul pe care il conduce este unul vechi de 60 de ani. "Evident ca are o infrastructura invechita, aceasta cladire in care ne aflam este o cladire cu risc seismic ridicat si in care orice investitie s-ar face eu cred ca este absolut irosita pentru ca toate sunt carpeli", a precizat acesta.

Intrebata pentru cat timp se va descuta cu aceste carpeli ale spitalului, medicul a spus ca va continua " atata timp cat o sa am speranta unui spital nou"

"Este aceasta cladire un risc si pentru mine personal care am biroul in aceasta cladire, pentru toata lumea. Este un risc major pentru toata lumea pentru doua spitale cel putin pentru ca in aceasta cladire sunt doua spitale. Eforturile se traduc si in bani. Vorbim de o cladire veche, vorbim de riscuri mari de infectii asociate, pentru ca pot fi infectii fungice de la toalete, din pereti", a completat aceasta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri