Parlamentul Romaniei a aprobat ordonanta de urgenta a Guvernului cu privire la privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului redevine creditor al societatii valcene, a anuntat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti
Legea adoptata de Parlament autorizeaza Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, precum si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ca, in termen de sase luni de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, sa intreprinda toate procedurile si sa incheie documentele necesare astfel incat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa redevina creditor al societatii pentru creanta convertita in actiuni prin hotararea adunarii generale extraordinare a actionarilor Oltchim din 28 noiembrie 2003. se mentioneaza in comunicatul companiei.

"Totodata, Ministerul Economiei este autorizat sa procedeze la majorarea capitalului social al societatii prin conversia in actiuni a intregii creante detinute de AVAS la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta, cu acordarea drepturilor de preferinta pentru actionarii existenti la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta" precizeaza comunicatul potrivit NewsIn.

Actionarii minoritari isi pot exercita dreptul de preferinta, in termen de 60 de zile de la data publicarii hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor societatii. Acestia vor putea subscrie actiuni la valoarea nominala pentru a-si putea mentine detinerile pe care le aveau la 28 noiembrie 2003.

"In situatia in care, inauntrul acestei perioade, actionarii minoritari nu vor subscrie toate actiunile emise in favoarea lor, actiunile nesubscrise vor fi vandute pe piata de capital, la valoarea de piata a acestora, in cadrul unei oferte publice, intr-un interval de 60 de zile de la data expirarii perioadei de subscriere" se mai spune in comunicat.

Dupa finalizarea operatiunilor AVAS va transfera catre Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, toate actiunile dobandite la Oltchim, precizeaza comunicatul

Masurile de natura ajutorului de stat prevazute de prezenta ordonanta de urgenta vor fi notificate Consiliului Concurentei de catre initiator/furnizor, conform reglementarilor in vigoare in domeniul ajutorului de stat, iar ajutorul de stat va fi efectiv acordat numai dupa autorizarea acestuia de catre Consiliul Concurentei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri