Piata romaneasca de piese auto se poate dezvolta numai daca monopolul impus de firma S.C. Vesta Investment S.A. va fi eliminat de autoritati, a declarat presedintele Patronatului Comerciantilor si Producatorilor de Piese Auto din Romania (PCPPAR), Ion Glisca.

"Pentru a construi o piata de piese auto trebuie eliminat monopolul detinut de Vesta Investment SA", a spus, citat de NewsIn, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu. Potrivit ordonantei 34/2005, Registrul Auto Roman este obligat sa verifice daca piesele auto respecta standardele europene de calitate. "Comerciantii particulari aduc produse de calitate din Europa, fara a plati taxele vamale, iar preturile de comercializare sunt mici", a spus Ion Glisca.

Contactat telefonic, directorul comercial al firmei Vesta Investment, Dorian Lipcea a respins acuzele privind monopolul pe care l-ar detine firma, precizand ca in prezent, pe piata romaneasca activeaza patru firme care produc truse sanitare si cinci firme care produc stingatoare. "Vesta Investment nu detine monopolul, pentru ca piesele sa fie comercializate condittia fiind aceea de a respecta normele impuse de Ministerul Sanatatii", a adaugat Lipcea.

Vesta Investment este o firma infiintata in 1994, specializata in productia de echipamente de siguranta in transporturi Firma produce elemente de semnalizare pentru infrastructura rutiera, feroviara si navala si echipamente de siguranta destinate vehiculelor rutiere.