Actionarii Rulmentul Brasov au decis ipotecarea unor active in valoare de 1,65 milioane euro (5,66 milioane lei) in favoarea furnizorului de otel Dapinia Trading Co. Ltd, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. in data de 4 decembrie, datoriile societatii Rulmentul catre furnizorul cipriot de otel se ridicau la 6,08 milioane dolari, se precizeaza in comunicatul companiei.

Adunarea Generala a Actionarilor Rulmentul din 10 octombrie a aprobat ipotecarea unor cladiri aflate in proprietatea societatii, in valoare de 3,3 milioane euro (peste 4,1 milioane dolari) in favoarea furnizorului de otel Dapinia Trading Co. Ltd. Compania a ipotecat patru terenuri din municipiul Brasov si cladirile construite pe acestea.

In contractul de ipoteca este stipulata o clauza pentru neexecutarea garantiei. in cazul neachitarii la termenele stabilite de comun acord a sumelor datorate, compania cipriota poate recurge la executarea silita doar dupa semnarea contractului de privatizare a societatii Rulmentul, sau mai devreme de divizarea sau lichidarea producatorului de rulmenti din Brasov, se mentioneaza in contract. Actionarii companiei au aprobat anularea aceastei clauze mentionata in contract.

In cadrul adunarii generale extraordinare s-a dezbatut si cererea de divizare simetrica a companiei, inaintata de reprezentanul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, se precizaza in comunicat. Decizia finala si planul de divizare urmeaza sa fie prezentate intr-o adunare generala ulterioara.

Rulmentul Brasov a inregistrat in trimestrul al treilea al anului 2006 o pierdere de 10,59 milioane lei (2,99 milioane euro), dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand societatea a raportat o pierdere de 4,90 milioane lei. in cel de-al treilea trimestru din 2006, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 3,6% fata de acelasi interval din 2005, pana la 26,26 milioane lei (7,41 milioane euro). in trimestrul al treilea al anului trecut, compania a afisat o cifra de afaceri de 27,26 milioane lei.

Actiunile companiei din Brasov se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din aprilie 1998. Compania are un capital social de 32,91 milioane lei, principalul actionar fiind statul roman care controleaza 50,9% din actiunile companiei.

Uzina Rulmentul Brasov a fost infiintata in 1959, prin transferul productiei de rulmenti din industria de autocamioane. in anul 1990 a devenit societate pe actiuni. Compania produce si comercializeaza rulmenti si ofera asistenta tehnica si service. Rulmentul SA produce aproximativ 1.000 tipodimensiuni de rulmenti in peste 2.600 variante constructive. Societatea a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 29,42 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri