Gedeon Richter Farmacia SA din Targu-Mures, compania de retail a Gedeon Richter Romania, si-a majorat capitalul social cu circa 6,8 milioane de lei, prin aportul in numerar al actionarilor, la 6,943 milioane de lei, informeaza NewsIn.

Presedintele consiliului de administratie a explicat necesitatea majorarii capitalului social prin faptul ca este impusa de ducerea la indeplinire a strategiei societatii privitoare la achizitii, ceea ce presupune capitalizarea societatii.

Veniturile pe 2006 ale companiei Richter pe primele noua luni ale anului 2006 au fost de 20,3 milioane de euro. Richter a cheltuit aproximativ 15 milioane de euro, in 2006 pentru achizitii in Romania. Cea mai importanta achizitie a fost cumpararea companiei de distributie a medicamentelor Dita Group pentru suma de 14,5 milioane de euro, obtinand o cota de piata de 4,5% in Romania, cu acoperire nationala si o retea de aproximativ 60 de farmacii.

Richter a mai semnat si un acord cu compania suedeza Orexo pentru distributia medicamentului Rapinyl in spatiul fost sovietic, Romania si Bulgaria, medicament pe care il distribuie deja in spatiul economic european.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. in septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. in acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Compania farmaceutica Gedeon Richter Romania si-a majorat capitalul social cu 15,59 milioane de lei, la 95,149 milioane lei, prin aportul actionarilor, la sfarsitul lunii noiembrie 2006.

Actionarul majoritar Richter Gedeon Vegyszeti Gyr a subscris si varsat suma de 15,540 milioane de lei (4,4 milioane de euro), prin compensarea creditelor in actiuni si prin aport in numerar, restul de 49,76 mii lei fiind contributia celorlati actionari persoane fizice si juridice. Grupul ungar Richter Gedeon Vegyszeti Gyr detine 99,194% din capitalul social al producatorului de la Targu Mures.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri