Majoritatea zborurilor British Airways au fost anulate luni, dupa ce pilotii companiei au declansat o greva de doua zile din cauza disputelor salariale.

In luna august, Asociatia pilotilor de la British Airways (BALPA) a instiintat operatorul aerian ca in septembrie vor fi initiate trei zile de actiuni industriale, fiind prima greva declansata de pilotii British Airways, scrie Agerpres. Dupa miscarea de protest din 9 si 10 septembrie, o alta zi in care sunt programate actiuni industriale va fi 27 septembrie 2019.

Reprezentantii BALPA sustin ca British Airways ar trebui sa imparta un procent mai mare din profituri cu pilotii sai. BA sustine ca miscarea de proteste este nejustificata, iar oferta salariala este corecta.

"Aceasta miscare de protest va costa mult mai mult compania decat investitia necesara pentru a solutiona disputa. Este timpul sa revenim la masa negocierilor si sa discutam o oferta salariala serioasa pentru a incheia acest conflict", a afirmat secretarul general al BALPA, Brian Strutton.

Intrebat de actiunea de protest, un purtator de cuvant al British Airways a declarat: "Ramanem pregatiti si dispusi sa reluam negocierile cu BALPA".

Citeste si:
O instanta a decis ca taxa pentru bagajele de cabina este ,,excesiva"
Ryanair, sanctionata din...

Greva de la British Airways va angrena peste 90% dintre cei 4.300 de piloti, iar 1.600 de zboruri ar putea fi anulate, ceea ce ar putea bloca la sol pana la 290.000 de pasageri care urmau sa zboare cu aeronavele companiei.

British Airways nu este singura companie aeriana care se confrunta cu o greva din partea pilotilor. O parte din pilotii din Marea Britanie ai companiei low-cost Ryanair au anuntat si ei ca vor continua grevele in luna septembrie, chiar daca pana acum perturbarile aduse traficului au fost limitate.

In Franta, compania Air France a cunoscut in 2018 mai multe luni de conflict cu pilotii sai pe tema salariilor, conflict marcat de mai multe zile de greva, inainte ca un acord sa fie convenit in luna octombrie a anului trecut.

Citeste si:
Ryanair a consemnat la sol trei avioane din cauza unor fisuri
Trei avioane Ryanair,...
Sursa foto: Markus Mainka / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un avion Ryanair pe ruta Bucuresti - Londra s-a umplut de fum