Conducerea Regiei Autonome de Apa Craiova s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii, cu reprezentantii firmei spaniole Gruppo Agbar, interesata de modernizarea retelei de apa a Craiovei, pentru o discutie la care accesul presei nu a fost permis.

Reprezentantii firmei Gruppo Agbar, cea mai puternica firma din acest domeniu din Spania, au venit la Craiova pentru a purta o discutie cu reprezentantii municipalitatii. Potrivit directorului RA Craiova, Constantin Stamatoiu, firma vrea sa modernizeze reteaua de apa din Craiova si sa participe la licitatia pentru statia de epurare de la Facai.

äEste vorba de Gruppo Agbar, cea mai puternica firma din acest domeniu din Spania, unde 50 la suta din retelele de apa sunt privatizate. Se ocupa de retele de apa, statii de captare si de tratare a apei, contorizare si chiar statii de epurare. Sunt interesati de o colaborare pe termen lung cu Regia de Apa si Consiliul Local. Vor sa participe si la licitatiile pentru statia de epurare de la Facai si pentru reabilitarea retelei de apaô, a declarat potrivit NewsIn, Constantin Stamatoiu, directorul Regiei de Apa Craiova.

Directorul Stamatoiu sustine ca institutia pe care o conduce va obtine, cel mai probabil incepand din acest an, statutul de operator regional pentru zona Dolj. Directorul sustine ca regionalizarea activitatii presupune ca Regia Autonoma de Apa sa se asocieze cu toate localitatile din judet care detin retele de distributie a apei.

Scopul ar fi, conform actualei conduceri a RA Apa, acela de a putea accesa mai usor fondurile europene, distribuite in general pe euroregiuni si nu pe localitati izolate. äRegia de Apa Craiova va fi operator regional pentru zona judetului Dolj. Este foarte important sa facem acest pas pentru ca majoritatea fondurilor europene se distribuie pentru regiuni, nu pentru regii localeô, a declarat Stamatoiu.