Grupul Mandy, unul dintre cei mai mari producatori de bunuri alimentare din Romania, contesta rezultatul licitatiei publice pentru atribuirea mai multor contracte cu o valoare cumulata de peste 220 de milioane de euro din fonduri europene, suma ce ar urma sa fie destinata ajutorarii persoanelor dezavantajate si marginalizate din Romania.

Compania a participat, alaturi de partenerii sai, la licitatia publica din cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2021. Prin acest program vor fi oferite un numar de peste 7 milioane de pachete alimentare catre aproape 1,19 milioane de persoane, valoarea totala a programului fiind de peste 220 de milioane de euro, suma provenita din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

”Consideram ca rezultatul este nedrept si vom lua deciziile necesare pentru a il contesta pe toate caile. Oferta declarata castigatoare este cu aproximativ 35 de milioane de euro mai ridicata comparativ cu a noastra, in contextul in care furnizorii existenti pentru anumite tipuri de produse sunt extrem de putini, tinand cont de volumele necesare”, afirma reprezentantii companiei.

Licitatia POAD 2018-2021 a fost anulata si reprogramata de mai multe ori in ultimii ani.

Grupul Mandy, recunoscut pentru gama larga de produse alimentare de calitate pe care le produce, a depus oferte pentru a livra orez, faina, zahar, paste, malai, conserve (porc, vita si pateu), gemuri si ulei, impreuna cu partenerii sai – reprezentati toti de fabrici romanesti.

”Aceasta licitatie poate fi considerata de interes national si ar trebui sa beneficieze de toata atentia publica si cea a autoritatilor competente, avand in vedere valoarea foarte ridicata a contractului cat si faptul ca peste un milion de romani ar urma sa beneficieze de aceste ajutoare. Noi ne dorim ca cele peste un milion de persoane dezavantajate din Romania sa beneficieze de cele mai bune produse, fabricate in fabrici romanesti si la cele mai competitive preturi”, au mai afirmat reprezentantii Mandy.

Programul POAD 2018 – 2021 face parte din strategia organismelor Uniunii Europene de a combate saracia si de a reduce diferentele dintre cele mai defavorizate persoane si restul populatiei.

Prin intermediul programului, vor beneficia de pachete cu alimente de baza si produse de igiena persoanele cele mai defavorizate din Romania, fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri