Roland Berger, consultantul Postei pentru 1,8 milioane euro

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI)si Roland Berger Strategy Consultants au semnat contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 22 noiembrie 2006, prin Hotarare contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurare in vederea privatizarii a Companiei Nationale Posta Romana, ca urmare a finalizarii negocierilor dintre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Roland Berger Strategy Consultants.

"Consultantul va trebui sa elaboreze strategia de restructurare avand in vedere alinierea reglementarilor in domeniul postal cu directivele si practicile din tarile membre ale Uniunii Europene, analiza si prezentarea posibilelor solutii si mecanisme de restructurare a companiei, prezentarea clara a optiunilor disponibile, cu avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni", a declarat, citat de NewsIn, ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy.

Proiectul se va derula in doua etape: pregatirea unei strategii de restructurare a Companiei si asistenta acordata MCTI si managementului Companiei in implementarea strategiei de restructurare. Contractul incheiat cu Roland Berger Strategy Consultants se va desfasura pe parcursul a 18 luni, iar onorariul pentru serviciile prestate se ridica la 1,8 milioane euro.

Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale, care se ocupa, de asemenea cu emiterea, editarea, comercializarea timbrelor si a efectelor postale si este furnizor de servicii cu valoare adaugata, cum ar fi: dezvoltare de programe informatice, schimb valutar, servicii de consultanta, servicii de transport. Posta Romana are in prezent peste 35.000 de angajati si un numar de peste 7.000 de unitati prin intermediul carora asigura serviciile postale la nivelul intregii tari.

Posta Romana este entitatea responsabila de indeplinirea obligatiilor rezultand din aderarea Romaniei la Uniunea Postala Universala. in aceasta calitate trebuie sa asigure conditiile necesare integrarii serviciilor postale nationale in sistemul celor internationale si sa se alinieze la tehnologia de ultima ora din domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri