Fondul de investitii Greenbridge a preluat de la familia Rusu o participatie de 75% in grupul Rus Savitar – Casa Rusu, unul dintre principalii producatori si retaileri de mobila din Romania. In urma tranzactiei, Cristian Rusu ramane implicat in afacere, atat in calitate de actionar (cu o participatie de 25% din actiuni), cat si in calitate de director general.

Tranzactia, care transforma o afacere de familie intr-un business cu perspective regionale, a fost negociata si implementata pe durata mai multor luni. Discutiile au avut in vedere atat elementele tipice pentru o tranzactie de fuziuni si achizitii (M&A), cat si modul de functionare a noului parteneriat.

In tranzactia prin care fondul de investitii Greenbridge a preluat participatia majoritara in grupul Rus Savitar – Casa Rusu, vanzatorii au fost asistati de o echipa multidisciplinara formata atat din consultanti din cadrul echipei de asistenta in tranzactii a EY Romania (M&A si debt advisory), cat si din avocati specializati in tranzactii din cadrul Radu si Asociatii SPRL.

EY Romania a oferit vanzatorilor servicii de asistenta in M&A printr-o echipa dedicata, precum si servicii de debt advisory. Tranzactia a fost coordonata de Florin Vasilica, partener si lider al echipei de asistenta in tranzactii EY Romania, cu ajutorul Florentei Birhala, Senior Manager M&A si al Ioanei Mihai, Director Debt Advisory. Din echipa au mai facut parte Razvan Ispas, Claudia Tudor, Carmen Lipara si Bogdan Cojocariu.

„Este prima tranzactie majora pe piata de mobila din Romania si suntem mandri ca am contribuit la realizarea unui demers de aceasta anvergura. Totodata, este si prima investitie a Greenbridge in Romania. Suntem convinsi ca impreuna, Cristian Rusu si Greenbridge vor duce Casa Rusu de la nivelul unui campion local la unul regional. Multumesc echipei implicate in proiect si, in special, familiei Rusu pentru colaborare”, a precizat Florin Vasilica.

Consultanta juridica a fost asigurata de Radu si Asociatii SPRL, avocatii implicati in tranzactie fiind Radu Diaconu si Stefan Mantea.

Fondul de investitii Greenbridge a fost fondat in 2015 de Ola Rollen si Melker Schorling in Suedia, iar in prezent isi are sediul in Londra.

Casa Rusu este unul dintre cei mai mari producatori de mobilier din PAL si tapiterii din tara, ce a luat nastere in 1994. Casa Rusu are o capacitate de 2 milioane de mp de PAL din totalul de 6 milioane de mp disponibili in tara si detine o cota de piata de 33% si peste 1.000 de angajati.

Sursa foto: Casa Rusu FB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri