Rulmenti Barlad investeste 90.000 euro intr-o firma de distributie in Bruxelles

Conducerea companiei Rulmenti din Barlad a anuntat modificarea ordinii de zi a adunarii generale a actionarilor din 20 februarie, prin care investitia in firma de distributie are sediul la Bruxelles si nu la Koln, iar valoare investitiei este de 90.000 euro in loc de 60.000 euro anuntati initial.

Compania va investi 90.000 euro in crearea unei firme de distributie in Bruxelles din care va detine o cota de 30%, decizia finala apartinand actionarilor convocati la adunarea generala din 20 februarie, a anuntat ieri un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti si remis NewsIn. Capitalul firemi va fi de 300.000 euro.

Conducerea companiei anuntase in cursul diminetii ca va participa la infiintarea unei societati de ditributie Rulmenti in Germania, cu o cota de 30%. in urma investitiei, in valoare de 60.000 euro Rulmenti Barlad va detine 30% din capitalul de 200.000 euro al noii firme, care va avea sediul in Koln.

Actionarii companiei Rulmenti din Barlad vor analiza in data de 20 februarie propunerea conducerii firmei de a imprumuta 3,5 milioane euro pentru a investi in doua firme din Germania si Ungaria, a anuntat, luni, un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Creditul de 3,5 milioane euro urmeaza sa fie luat pe o perioada de cinci ani, iar garantia va fi constituita din terenuri aflate in proprietatea firmei din Birlad.

Conducerea companiei inetntioneza sa utilizeze 3,43 milioane euro pentru a achizitiona 49% din capitalul societatii New MGM Company din Ungaria. Titlurile urmeaza sa se constrituie in gaj mobil pentru creditul de 3,5 milioane euro.

In plus, Rulmenti Birlad intentioneaza sa participe la infiintarea unei societati de ditributie Rulmenti in Germania, cu o cota de 30%. in urma investitiei, in valoare de 60.000 euro Rulmenti Barlad va detine 30% din capitalul de 200.000 euro al noii firme, care fa avea sediul in Koln. Tot la 20 februarie actionarii companiei barladene vor analiza si revocarea lui Hasim Bayram din functia de adminsitrator al firmei si numirea lui Sahin Adndn.

Compania are un capital social de 100,28 milioane lei. Titlurile sale se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti la categoria actiunilor necotate. in anul 200, s-a finalizat procesul de privatizare pachetul majoritar fiind achizitionat de firma turceasca Kombassan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri