Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean Buzau, Nicoleta Galmeanu, o delegatie a companiei turce a sosit, luni, la Buzau, pentru a anunta conducerii judetului planul de investitii in noua fabrica ce va fi construita in parteneriat cu o companie locala, Grup Romet SA.

Din discutia cu presedintele Consiliului Judetean Buzau rezulta ca grupul de firme Superlit va produce la Buzau tuburi cu structura de fibra de sticla, de dimensiuni mari si foarte mari, precum si o linie de produs tevi din PVC, a declarat Nicoleta Galmeanu, citata de NewsIn. Investitia va ajunge la 7 milioane de euro, iar fabrica va incepe sa produca din luna mai 2007, si va avea, pentru inceput, 120 de angajati.

Superlit comercializeaza sisteme de tubulatura din: poliester armat cu fibra de sticla (PAFSIN), polietilena (PE), polipropilena (PPR) si azbociment, pentru transportul gazelor naturale, pentru irigatii, canalizare si drenaj, precum si sisteme de tevi si accesorii din polipropilena, pentru conectari de apa calda si rece, pentru locuinte.