Actionarii societatii producatoare de anvelope si materiale de cauciuc Danubiana au aprobat numirea lui George-Adrian Tofan, fiul actionarului majoritar Gelu Tofan, in functia de administrator special al societatii, a anuntat un comunicat al Danubiana, remis bursei electronice Rasdaq
Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) din data de 22 ianuarie 2007, convocata de administratorul judiciar al societatii, Consulta 99, a decis desemnarea unui administrator special al Danubiana, in persoana lui George Adrian Tofan, fiul lui Gelu Tofan, actionar majoritar al Danubiana, prin intermediul societatii Tofan Grup International SA. Hotararea a fost luata cu un numar de 15.334.198 voturi, reprezentand 83,47288 % din capitalul social total al SC Danubiana SA, se arata intr-un comunicat al Danubiana, remis bursei electronice Rasdaq.

"Prin sentinta comerciala nr. 3301/08.12.2006, pronuntata in dosarul nr. 37936/3/2006 de catre Tribunalul Bucuresti, a fost admisa cererea creditoarei Wurfbain Nordmann BV si, in baza art.33, alin.6 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei, a fost deschisa procedura generala impotriva debitoarei S.C. Danubiana SA. in temeiul art. 34 din legea insolventei, a fost numit administrator judiciar societatea Consulta 99", se mai spune in comunicat potrivit NewsIn.

Wurfbain Nordmann BV, un furnizor al Danubiana, specializat in produse de cauciuc pentru constructii, ceruse, anterior, instituirea procedurii de lichidare judiciara sau de administrare speciala in vederea redresarii, la Danubiana, datorita unei datorii de 220.000 euro a Danubiana fata de Wurfbain Nordmann BV.

Gelu Tofan declara anul trecut ca Danubiana are datorii de aproximativ 17 milioane de euro, incluzand aici si datorii la furnizori precum Fibrex Savinesti sau Distrigaz, noua milioane de euro reprezentand datoriile la diferite banci.

Danubiana Bucuresti, companie producatoare de anvelope si materiale de cauciuc din grupul Tofan, va investi 20 de milioane de euro pentru modernizarea liniilor de productie in urmatorii trei ani, declara, in septembrie 2006, pentru NewsIn, Gelu Tofan, presedintele Tofan Grup, actionarul principal al Danubiana. "Danubiana este in plin proces de restructurare. Pana in 2009, vom investi 20 de milioane de euro pentru modernizarea liniilor de productie, iar cea mai mare parte din aceasta suma va fi investita in 2006 si 2007", a spus Gelu Tofan.

El a adaugat ca o parte din banii necesari modernizarii vor fi obtinuti dintr-un imprumut pe care compania vrea sa-l contracteze de la fonduri de investitii sau de la banci. Valoarea minima a imprumutului va fi trei milioane de euro, iar valoarea maxima se va cifra in jurul a zece milioane euro. imprumutul va fi garantat cu un teren de 35 de hectare care se afla pe platforma industriala Danubiana. Gelu Tofan a spus ca acest teren valoareaza in jur de 24 milioane de euro, la un pret mediu de 70 de euro pe metru patrat.

Conducerea Danubiana a hotarat, in august 2006, inchiderea uzinei pentru un an, pentru stoparea pierderilor si pentru modernizarea liniilor de productie. La finalul lui 2004, uzina avea peste 1.300 de angajati, in timp ce, la momentul incetarii productiei, ramasesera doar 1.000. Tofan a estimat ca uzina va reincepe sa produca la jumatatea lui 2006, cu 7-800 de angajati.

In 2005, fabrica a avut o cifra de afaceri de 25 milioane euro si pierderi totale de noua milioane de euro, producand in jur de 300.000 de anvelope, destinate in special masinilor agricole. Peste jumatate din productie a mers la export, destinatiile principale fiind Germania si Statele Unite.

Gelu Tofan a pus declinul fabricii sale pe seama a trei factori: scaderea consumului pe piata masinilor agricole, randamentul energetic scazut al unui CET invechit, care consuma mult, precum si greselile de management.

Grupul Tofan detine 83,47%% din actiunile Danubiana si mai desfasoara activitati in domeniul distributiei anvelopelor si in morarit si panificatie. Alti actionari ai Danubiana SA sunt Fondul Proprietatea (9,85%) si mai multe persoane fizice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri