Metrorex a semnat Protocolul pentru construirea statiei supraterane intre Berceni si Soseaua de Centura

Ministerul Transporturilor, Metrorex si Primaria Sectorului 4 au semnat marti, 1 octombrie, un protocol cu privire la edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura, potrivit unui comunicat publicat de Metrorex.

Proiectul se va realiza in continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizand si terenul aferent liniei de proba si legatura retelei de metrou cu statia CF Popesti.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primaria Sectorului 4 va asigura sursele de finantare necesare, precum si toate operatiunile care deriva din gestionarea surselor de finantare, proiectarea si edificarea obiectivului statie de metrou, impreuna cu toata infrastructura necesara acesteia.

Dupa finalizarea proiectului, statia de metrou, impreuna cu infrastructura aferenta, va intra in proprietatea publica a statului si se va atribui in concesiunea Metrorex.

In septembrie 2019, Primaria Sectorului 4 transmitea ca anuntul privind "Elaborare Proiect Tehnic si executie lucrari pentru edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura" a fost publicat in noul sistem de achizitii publice - SICAP.

Citeste si:
Acordarea sporului de metrou pe care îl primeau cei de la Metrorex...
Raport: Acordarea sporului de...

Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 146 de milioane de lei (fara TVA).

Sursa foto: Facebook Metrorex

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri