Enel a lansat luna aceasta serviciul de factura prin SMS, compania fiind primul furnizor de energie din tara care lanseaza un serviciu ce imbina tehnologii digitale precum SMS-ul, internetul pe dispozitivele mobile si IVR-ul.

Acesta se adreseaza clientilor care folosesc tot mai putin e-mailul ca mijloc de corespondenta, ca alternativa la serviciul de trimitere pe e-mail. Factura prin SMS vine si in intampinarea celor care nu au acces la internet pe telefon mobil.

Serviciul isi propune sa imbunatateasca experienta celor care folosesc serviciile Enel, contribuind totodata la obiectivele de sustenabilitate la care s-a angajat Grupul, prin oferirea de optiuni alternative celor care doresc sa renunte la factura fizica, tiparita pe hartie, in favoarea variantei electronice. Serviciul Factura prin SMS este gratuit si poate fi activat de catre toti clientii rezidentiali cu contracte de energie electrica si/sau gaze naturale.

In momentul emiterii facturii clientii, Enel vor primi un SMS cu detaliile acesteia: data emiterii, ID-ul facturii, valoarea facturii curente, totalul de plata la data emiterii (in cazul clientilor cu facturi restante), codul de plata, un numar de telefon unde pot suna pentru a asculta informatii despre facturile lor, precum si un link personalizat. La accesarea linkului, clientii vor fi directionati catre o pagina web de unde vor putea descarca atat factura curenta, cat si facturile anterioare in format PDF, vor putea vizualiza numarul de kWh facturati si plati online.

Cu detaliile din SMS-ul primit la emiterea unei noi facturi, clientii Enel pot plati factura sau soldul la zi, la oricare din partenerii de incasare, fara a mai fi nevoie de factura tiparita.

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajati in Romania si ofera servicii unui numar de 3 milioane de clienti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri