Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va publica, saptamana viitoare, anuntul pentru privatizarea uzinei Electroputere Craiova, a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Presedintele AVAS a declarat, in decembrie, ca opteaza pentru vanzarea pachetului de actiuni la Electroputere, iar ponderea in oferta o vor avea investitiile tehnologice, de mediu si de capital de lucru, renuntand la o declaratie mai veche a sa prin care spunea ca intentioneaza sa vanda societatea "pe un euro".

Pachetul de actiuni pe care il detine AVAS la Electroputere este de 62,82%. Uzina din Craiova este principalul producator de aparatura electrica si de locomotive din Romania. Anul trecut, Electroputere a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,5 milioane euro, dar si pierderi de circa doua milioane euro.

AVAS a primit, in 2005 si 2006, 17 scrisori de intentie pentru privatizarea societatii Electroputere Craiova, din care numai patru apartin unor companii romanesti. Cei 17 potentiali investitori sunt, in ordinea depunerii scrisorilor: Asociatia Salariatilor ELPAS, Romania, DAB LTD impreuna cu Electromec, Grecia; DAB LTD, Grecia; Bombardier, Germania; Horvath Holding, Ungaria; Serviciile Comerciale Romane, Romania; A-TEC Industries AG, Austria; Gieberei Heunisch GMBH, Germania; Skoda Holding, Cehia; Goetzpartners Corporate Finance GMBH, Germania; Bhart Heavy Electricals Ltd, India; Xedox Exim SRL, Romania; Pramac Group, Italia; Zhuzhou Times Electric Group, China; Mytilineos Holding, Grecia, Masterfield Investement Group, SUA; Inda SA, Romania.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
VIDEO retailDetail: Produse românești în supermarketuri - Modificări Legea 321
Setari Cookie-uri