Compania regala olandeza KLM, care pe 7 octombrie 2019 a implinit 100 de ani de aviatie comerciala, a inregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri in 2018, oferind calatorilor zboruri directe catre peste 160 de destinatii. In ultimii ani, compania si-a asumat mai multe obiective de sustenabilitate si zboruri mai putin poluante.

Angajamentele de sustenabilitate KLM au scazut impactul asupra mediului prin: operarea a peste 1.500 de zboruri alimentate cu biocombustibil, 9,4 milioane de samdwich-uri produse sustenabil servite pe zborurile europene, cu 50% mai putine deseuri pana in 2030, iar tapiteria scaunelor noii clase World Business Class KLM este realizata din uniforme ale insotitorilor de bord, reciclate.

In plus, alaturi de SKyNRG si SHV Energy, compania KLM va dezvolta prima fabrica din Europa specializata in productia de bio combustibil pentru industria aeronautica. Fabrica va fi construita in Delfzijl, Olanda, si urmeaza sa fie inaugurata in 2022.

Tot in completarea eforturilor de evolutie a aviatiei sustenabile, KLM va contribui la cercetarea TU Delft intr-un concept de zbor inovator cunoscut sub numele de Flying-V, care presupune o abordare cu totul diferita a designului aeronavelor, pentru sustinerea unui zbor sustenabil pe distante lungi.

Foto: KLM

Prima companie care a zburat spre America

Compania aeriana KLM a fost fondata in 1919 de catre ALbert Plesman si a operat primul zbor pe 17 mai 1920, de la Croydon (Marea Britanie) la Amsterdam, iar pasageri au fost doi jurnalisti britanici.

Primul zbor intercontinental KLM a decolat pe 1 octombrie 1924 din Amsterdam cu destinatia Jakarta. Calatoria a durat 55 de zile si a avut 21 de opriri. "Sase ani mai tarziu, in 1930, au fost operate zboruri spre Curacao, iar in 1946, KLM a fost prima companie aeriana care a conectat Europa continentala de America, prin zborurile transatlantice Amsterdam - New York", a povestit Thijs Komen, managerul general Air France KLM pentru Europa Centrală, Alpi şi zona Balcanilor, intr-o conferinta de presa dedicata celor 100 de ani de existenta.

Foto: Arhiva KLM

Foto: Arhiva KLM

In prezent, KLM are zboruri directe spre 162 de destinatii din intreaga lume cu o flota de 214 aeronave. In 2018, compania regala olandeza a transportat 34,1 milioane de pasageri, iar operatiunile sale sunt efectuate de peste 30.000 de angajati in intreaga lume.

"60% din traficul din Romania merge in Europa"

In Romania, pe perioada verii, KLM are 3 zboruri zilnice Bucuresti- Amsterdam si 2 zboruri zilnice pe aceeasi ruta, iarna.

"Circa 60% din traficul din Romania merge in Europa. Cele mai cautate destinatii sunt Amsterdam, Marea Britanie, Norvegia si sudul Frantei", a declarat Razvan Radut, sales manager Air France KLM.

Compania KLM opereaza in Romania de circa 20 de ani, dupa cateva perioade de cativa ani in care si-a intrerupt activitatea in tara noastra. Primul zbor Bucuresti - Amsterdam a fost operat in urma cu 54 de ani si a avut loc pe 31 martie 1965.

De la fuziunea din 2004, KLM este parte din grupul Air France - KLM. Grupul se concentreaza pe trei activitati cheie: transportul de pasageri, transportul de marfa si intretinerea aeronavelor. Impreuna, cele doua companii transporta aproape 100 de milioane de pasageri pe an.

KLM este si membru al Aliantei SkyTeam, care are 20 de companii aeriene membre si o retea comunca de 1.063 de destinatii in 173 de tari.

Sursa foto: 06photo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri