Grupul Rompetrol a mandatat o banca de investitii internationala sa se ocupe de vanzarea unui pachet minoritar de actiuni ale companiei, tranzactie care ar trebui sa fie finalizata pana la inceputul lunii aprilie, a declarat pentru NewsIn, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu.

"Am mandatat o banca de investitii sa se ocupe de vanzarea unui pachet minoritar de actiuni Rompetrol, iar aceasta tranzactie ar trebui sa fie finalizata in primul trimestru al acestui an", a spus Patriciu.

El a mai spus ca ii sunt cunoscute intentiile companiei din Kazakhstan KazMunaiGaz de a achizitiona actiuni la Grupul Rompetrol, insa doar dintr-un comunicat al companiei transmis de compania kazaka agentiei ruse Prime Tass. "intrucat banca de investitii se ocupa de aceasta tranzactie, nu si-a exprimat nimeni intentia catre noi, nu stiu cine mai este interesat si nici nu ma intereseaza", a precizat Patriciu.

In septembrie 2006, Dinu Patriciu a declarat ca a primit foarte multe propuneri de parteneriat din partea unor companii care doresc sa cumpere intre 10 si 35% din Rompertrol, insa a sustinut ca va ramane, cu orice pret, actionar majoritar. Potrivit agentiei ruse Prime Tass, compania KazahMunaiGaz din Kazakhstan este interesata sa cumpere actiuni la Grupul Rompetrol, pentru a putea, astfel, participa la privatizarea companiei petroliere de stat din Serbia, Naftna Industrija Srbije (NIS), de care Rompetrol a anuntat deja ca este interesat.

Rompetrol anticipeaza ca va castiga licitatia pentru privatizarea companiei petroliere NIS, mizand pe similitudinile dintre cele doua societati si pe un pret foarte bun pe care il va oferi, a declarat, in prima parte a lunii ianuarie Dinu Patriciu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată
Setari Cookie-uri