Unul dintre cei mai importanti producatori locali de vin, situat in top 10 cele mai mari plantatii de vita de vie din Romania, Domeniile Averesti, si-a extins echipa de management prin numirea lui Rares Florea in functia de Country Manager, incepand cu luna octombrie.

Cu o experienta profesionala de treisprezece ani in industria de servicii financiare, retail, si comert online, Rares Florea va superviza strategia comerciala a Domeniilor Averesti in Romania si va coordona totodata procesul de expansiune si in alte tari din Europa sau Asia.

Modele de business evolueaza rapid in industria de larg consum, iar noua pozitie ma responsabilizeaza si mai mult, fiind vorba de business-ul nostru de familie. Noua functie aduce cu sine provocari, dar si sansa de valorifica experienta acumulata pana acum in transformarea si maturizarea acestui segment de piata, care are un potential de crestere urias. Dintotdeauna am fost adeptul unei culturi antreprenoriale, care pune pe primul loc oamenii si posibilitatea de a gandi si implementa actiuni clare intr-un timp scurt, mentalitate pe care cu siguranta am regasit-o si in cadrul noii echipe”, mentioneaza Rares Florea.

Absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Administratie Publica, Rares a intrat in contact cu mediul de afaceri international inca de la primul loc de munca, gestionand, pentru echipele din care a facut parte, relatia comerciala cu parteneri strategici din Romania si Europa Centrala si de Vest. Si-a consolidat ascensiunea profesionala ocupand pozitii cheie in cadrul mai multor companii de top precum Eurobank EFG (Bancpost), Groupon, PayU (Naspers Group), Vector Watch supervizand relatia de business cu echipe locale si internationale. In 2017, odata cu achizitia Vector Watch de catre compania americana Fitbit, Rares a ocupat pozitia de Regional Country Manager CEE, fiind responsabil cu performanta si strategia comerciala a companiei in 19 tari din Europa Centrala si de Est.

Cu o traditie ce dateaza din anii 1874, Domeniile Averesti a intrat pe piata de larg consum in anul 2010, in urma investitiilor de modernizare si extindere ale actualului proprietar, Constantin Dulute. Portofoliul producatorului din zona Husi numara peste 20 de vinuri din soiuri romanesti si internationale, printre care s-au remarcat inca de la inceput soiurile locale: Busuioaca de Bohotin si Zghihara de Husi.

Cea mai mare plantatie de Busuioaca (130 hectare), 35 hectare cu Zghihara si alte 485 de hectare din soiurile de Feteasca Regala, Feteasca Neagra si Sauvignon Blanc, Merlot precum si altele, alcatuiesc totalul de 650 de hectare denumite astazi Domeniile Averesti. Ingrijirea vitei de vie, vinificarea, imbutelierea si comercializarea celor peste 5 milioane de litri produsi aici sunt asigurate de 50 de angajati permanenti si peste 120 de colaboratori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri