Magazinului Casei de Comert Agroalimentar Unirea, la care actionar este Ministerul Agriculturii, se deschide luni, 14 octombrie, la ora 15:30, in Bucuresti, pe strada Biserica Enei din sectorul 1.

Casa Romana de Comert Agroalimentar – Unirea SA este o companie nationala, infiintata in baza unei Hotararii de Guvern.

In magazinul alimentar de stat se vor comercializa cereale, legume-fructe, carne, lactate, oua si altele. Aceste produse vor fi, de asemenea, importate si exportate. Mai mult, societatea va organiza retele proprii de achizitie, procesare primara si industriala, precum si centre logistice, retele de vanzare in tara si in strainatate.

La finalul lunii iulie, presedintele Casei de Comert Agroalimentar „Unirea”, Adrian Izvoranu, declara ca va fi infiintata o retea de 60 de magazine cu legume si fructe proaspete, produse de micii producatori romani. Produselor vor fi vandute la interval scurt dupa recoltare, pentru a fi proaspete, si vor dispune de QR Code, pentru a sti de unde provin.

Izvoranu declara ca preturile legumelor si fructelor romanesti din pietele volante vor fi sub nivelul celor din marile lanturi din retailul modern si nu le vor depasi pe cele din piete, iar adaosul practicat peste pretul de achizitie de producatori va fi de maximum 30%.

Cele 60 de magazine ale Casei de Comert "Unirea" ar urma sa comercializeze si conserve din legume si fructe.

In aprilie, Guvernul a avizat o Hotarare prin care se aproba suma de 93.000.000 de lei pentru majorarea capitalului social al Casei Romane de Comert Agroalimentar „Unirea”.

Casa Romana de Comert Agroalimentar "Unirea" isi propune sa dezvolte trei zone deficitare din agricultura romanesca: productia de peste, productiei de fructe si legume si valorificarea lanii.

La inceputul lunii octombrie s-a deschis primul magazin de stat al Casei de Comert Agroalimentar Unirea, Branzaria, in Sibiu. Branzaria aduce branza, unt, smantana si lapte de la producatori locali, care le comercializeaza fara a plati taxe.

Sursa foto: Photo by Peter Wendt on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri