Firmele din Romania au raportat facturi neplatite in valoare de peste 1 milion de euro prin intermediul redBill, un produs dezvoltat de platforma Termene.ro, in doar trei luni de la lansare. redBill releva, de asemenea, ca cea mai lunge perioada de intarziere medie pentru facturile neincasate este in domeniul constructiilor, de 342 de zile.

Prin redBill firmele isi pot raporta clientii care nu au platit facturile la timp, isi pot recupera banii pentru facturile neincasate si pot verifica gratuit orice companie din Romania daca a fost raportata de alti furnizori. Suma medie raportata prin utilizarea redBill a fost de 2.400 de euro. In domeniul constructiilor, factura medie neincasata de la clienti este de 1.900 de euro, in transporturi de 1.500 de euro si in consultanta de management si afaceri este de 1.200 de euro, potrivit datelor redBill.

"Am lansat redBill cu misiunea de a oferi transparenta afacerilor si sanatate fluxului de numerar si ne bucuram ca am depasit deja valoarea de 1 milion de euro pentru facturile raportate prin acest instrument. Datorita informatiilor despre comportamentul de plata al firmelor de interes si instrumentelor de incasare rapida a creantelor, redBill creeaza o comunitate de oameni corecti, de antreprenori cu spirit etic si contribuie activ la insanatosirea mediului economic din Romania", a declarat Adrian Dragomir (foto), CEO Termene.ro.

Termenul mediu de plata inscris pe facturile raportate prin redBill este de 28 de zile. In functie de domeniul de activitate, serviciile firmelor de consultanta pentru afaceri si management au, in medie, un termen de plata al facturilor de 40 de zile. In industria de restaurante, termenul mediu de plata din facturile raportate si neincasate este de 9 zile, iar clientii din industria de publicitate au scadente de 56 de zile.

Studiul redBill releva ca intarzierea medie pentru facturile neincasate in domeniul constructiilor este de 342 de zile, in timp ce in comert numarul zilelor este de 329, in consultanta de management si afaceri este de 311 zile, in publicitate 304 zile, iar in transporturi rutiere 242 zile.

La nivelul intregii economii, viteza de recuperare a creantelor a ajuns la 85 de zile in randul firmelor din Romania, conform celor mai recente date, din anul 2018, in scadere fata de nivelul din 2017 (94 de zile).

Potrivit redBill, se remarca o scadere semnificativa a duratei de timp in care o companie isi recupereaza creantele, valoarea monetara a acestora fiind intr-o crestere vizibila. Daca in 2008, an premergator crizei economice, creantele se recuperau in medie in 80 de zile, in plina criza (anul 2010) aceasta durata a crescut la peste 110 zile, dupa perioada de stagnare 2011 - 2014 cu durate de aproximativ 105 - 106 zile.

In acelasi timp, valoarea creantelor totale existente la nivel economic la finalul anului 2017 (ultimul an pentru care exista centralizate toate datele financiare) se aproprie de valoarea record de 350 miliarde de lei, dublul anului 2008, anul de boom economic premergator crizei. Potrivit redBill, pentru anul 2018 este de asteptat ca valoarea acestora sa depaseasca pragul de 350 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri