Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea acorda Postei Romane un imprumut de 50 milioane euro, destinat modernizarii infrastructurii de sortare si distributie a corespondentei, a anuntat BERD.
Finantarea de 50 milioane euro, pe care BERD ar putea sa o acorde Postei Romane, va fi acoperita in colaborare cu alte banci, iar suma ar reprezenta peste 80% din necesarul de finantare al proiectului de modernizare a infrastructurii Postei Romane, evaluat la 60 milioane euro.

Potrivit BERD, proiectul consta in constructia si operationalizarea primului Centru Automat de Sortare al Postei Romane din Bucuresti, precum si in modernizarea Centrului Automat de Sortare al Postei Romane de la Cluj, informeaza NewsIn. "In urma implementarii acestui proiect, Posta Romana va putea sa proceseze un numar sporit de scrisori si pachete, intr-un timp mai scurt, iar calitatea serviciilor oferite va creste", afirma BERD.

"Posta Romana se afla in plin proces de restructurare, destinat imbunatatirii calitatii serviciilor postale, prin prisma noilor standarde impuse de recenta aderare a Romaniei la UE. Prin finantarea de echipamente automate de sortare, proiectul va imbunatati procedurile de business si serviciile oferite de Posta Romana, reducand intervalul de receptie si distributie al corespondentei", mai spune BERD.

Proiectul finantat de BERD va incerca sa stabileasca o sinergie intre obiectivele BERD si mandatul consultantului desemnat de Guvernul Romaniei pentru procesul de restructurare a institutiei. Cooperarea dintre BERD si consultantul pentru restructurare va urmari imbunatatirea guvernantei corporative si a eficientei operationale a Postei Romane.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI)si Roland Berger Strategy Consultants au semnat luni contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea Companiei Nationale Posta Romana, dupa ce Guvernul Romaniei aprobase, in sedinta din 22 noiembrie 2006, prin Hotarare, contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurare in vederea privatizarii a Companiei Nationale Posta Romana, ca urmare a finalizarii negocierilor dintre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Roland Berger Strategy Consultants.

Posta Romana este operatorul national in domeniul serviciilor postale, care se ocupa, de asemenea cu emiterea, editarea, comercializarea timbrelor si a efectelor postale si este furnizor de servicii cu valoare adaugata, cum ar fi: dezvoltare de programe informatice, schimb valutar, servicii de consultanta, servicii de transport. Posta Romana are in prezent peste 35.000 de angajati si un numar de peste 7.000 de unitati prin intermediul carora asigura serviciile postale la nivelul intregii tari.

Potrivit unor estimari ale oficialilor Postei Romane, institutia a inregistrat, in 2006, un profit net de 20 milioane euro, cu 81% mai mult decat in 2005, atingand, la jumatatea anului trecut, o valoare a profitului net de 12 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri