Actionarii Electroaparataj vor cere avizul actionarilor pentru reducerea capitalului social de la 14,052 milioane lei (4,15 milioane euro), pana la 6,461 milioane lei (1,91 milioane euro), ca urmare a divizarii societatii, a informat un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Reducerea capitalului se va face prin anularea a 75,91 milioane de actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei, se mentioneaza in comunicat. La adunarea generala desfasurata la 22 ianuarie 2007, au participat toti cei care detineau actiuni Electroaparataj la data de 17 ianuarie. Actionarii companiei au aprobat si proiectul de divizare al companiei precum si actele constitutive, denumirile si sediile noilor companii formate. Potrivit proiectului de divizare, din Electroaparataj Bucuresti (ELJ) se vor desprinde trei societati.

Astfel, Electroaparataj Vatra SA va avea un capital social de 6,21 milioane lei, Electroaparataj Real Estate va avea un capital social de 445.000 lei, iar Electroaparataj Paltforma Titu va dispune de un capital social de 935.000 lei. "Cele trei societati fac parte din a doua etapa a programului de divizare conceput de conducerea societatii Electroaparataj", a declarat pentru NewsIn, Bogdan Nisipeanu, directorul general al companiei.

In prima etapa, compania a fost divizata deja in trei societati distincte: Electroaparataj SA, ELJ Proprietati SA, care are un capital social de 200.000 lei si Quicktest Laboratories SA, cu un capital social de 100.000 lei, decizia fiind adoptata in adunarea generala din data de 5 aprilie 2006.

"Putem spune ca in acest an din conglomeratul care era pana acum Electroaprataj au rezultat sase societati. Nu este o metoda pe care am invetat-o noi, ci am copiat modelele straine pentru o mai buna gestionare a afacerilor. Aceste divizari ne permit sa ne concentram mai bine asupra productiei", a mai spus Nisipeanu.

In primele noua luni ale anului trecut, Electroaprataj a afisat un profit net de 1,62 milioane lei, de 33 de ori mai mare decat cel obtinut in aceeasi perioada a lui 2005, cand a fost de 33.177 lei. Dupa primele noua luni ale anului, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20%, pana la 56,35 milioane lei, de la 46,74 milioane lei afisati pentru intervalul similar din 2005. Actionarul majoritar este fondul de investitii Broadhurst cu o detinere de peste 84,74% din titlurile companiei. Capitalul social al companiei este de 14,052 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri