Grupul Zentiva, prezent si pe piata din Romania, a anuntat achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est ale companiei Alvogen, cu scopul de a-si completa portofoliul de medicamente generice si OTC. In Romania, Alvogen detine Labormed, producator roman independent de medicamente generice.

Alvogen ECE comercializeaza peste 200 de medicamente generice si OTC-uri in mai multe arii terapeutice, constand din branduri recunoscute - Lactacyd, Persen, EuBiotic si multe altele - cu pozitii de lider pe 14 piete cheie din ECE, precum Rusia, Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si piete din regiunea balcanica.

Prezenta pe piata farmaceutica din Romania incepand cu anul 2010, Alvogen si-a consolidat pozitia odata cu preluarea producatorului local de medicamente generice Labormed.

Cu o investitie initiala de 13 milioane de euro si o suprafata construita de 4.410 mp, Alvogen detine astfel cea mai moderna fabrica de medicamente solide orale, primul site de productie de tip greenfield din industria farmaceutica romaneasca. Avand propriul laborator de cercetare si dezvoltare (R&D), compania a dezvoltat, pana in prezent, peste 50 de molecule generice.

„Aceasta achizitie se potriveste perfect modelului Zentiva si contribuie la indeplinirea strategiei noastre. Zentiva isi va consolida pozitia importanta detinuta in Europa Centrala si de Est odata cu extinderea pe noi piete si isi va majora semnificativ competentele si portofoliul de medicamente OTC. Asteptam cu nerabdare sa le uram bun venit celor peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen in comunitatea Zentiva. Impreuna vom fi mai puternici continuand sa contribuim la misiunea noastra de a oferi medicamente de inalta calitate la preturi accesibile pacientilor din Europa si nu numai

Citeste si:
Zentiva a achizitionat o fabrica de medicamente in India
Zentiva anunta achizitia unei...

Nick Haggar -CEO al Grupului Zentiva

Aceasta tranzactie reuneste doua companii importante de pe piata de medicamente generice si OTC-uri din regiunea ECE, care au calitati, portofolii de produse, arii de acoperire si culturi complementare. Se preconizeaza ca tranzactia se va incheia in primul trimestru al anului 2020, fiind supusa aprobarilor specifice.

„Odata cu cedarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est, putem sa ne concentram pe cresterea si expansiunea strategica in alte zone. Prin achizitii si parteneriate solide in Asia si continuarea investitiilor in medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem sa ne continuam cresterea si sa stabilim standardele unei platforme globale. Le multumim colegilor pentru eforturile extraordinare depuse pentru construirea uneia dintre cele mai performante companii regionale din industria noastra si asteptam cu nerabdare sa urmarim succesul colaborarii”, a declarat Robert Wessman, presedinte si CEO al Alvogen.

Citeste si:
Zentiva a angajat 18 studenti in urma unui program de internship
Generatia Z, interesata de...

In prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie si Solacium Pharma din Romania in grupul Zentiva. In septembrie, Zentiva a mai anuntat achizitionarea unei unitati de productie in Ankleshwar, India. Pe langa investitiile de mai multe milioane de euro in instalatiile de productie existente in Praga si la Bucuresti, Zentiva continua sa-si maximizeze avantajul competitiv, extinzandu-si acoperirea si imbunatatind reteaua si capacitatile de productie.

Despre Zentiva

Zentiva este un producator de medicamente accesibile de inalta calitate, care deserveste pacienti din Europa si nu numai. Avand o echipa dedicata de peste 3.000 de angajati si o retea de locatii de productie, inclusiv fabricile de top din Praga si Bucuresti, Zentiva doreste sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente de marca si fara prescriptie medicala, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

La Zentiva, credem ca serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la preturi accesibile si la asistenta medicala de inalta calitate. Lucram in parteneriat cu medici, farmacisti, angrosisti, autoritatile de reglementare si guvernele pentru a oferi solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

Citeste si:
Zentiva Romania, afaceri de 149 mil. lei in primul trimestru din 2019
Zentiva Romania, afaceri de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
In 2019, piata farma a inregistrat rate de crestere de peste 20%
Setari Cookie-uri