Grupul Zentiva, prezent si pe piata din Romania, a anuntat achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est ale companiei Alvogen, cu scopul de a-si completa portofoliul de medicamente generice si OTC. In Romania, Alvogen detine Labormed, producator roman independent de medicamente generice.

Alvogen ECE comercializeaza peste 200 de medicamente generice si OTC-uri in mai multe arii terapeutice, constand din branduri recunoscute - Lactacyd, Persen, EuBiotic si multe altele - cu pozitii de lider pe 14 piete cheie din ECE, precum Rusia, Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si piete din regiunea balcanica.

Prezenta pe piata farmaceutica din Romania incepand cu anul 2010, Alvogen si-a consolidat pozitia odata cu preluarea producatorului local de medicamente generice Labormed.

Cu o investitie initiala de 13 milioane de euro si o suprafata construita de 4.410 mp, Alvogen detine astfel cea mai moderna fabrica de medicamente solide orale, primul site de productie de tip greenfield din industria farmaceutica romaneasca. Avand propriul laborator de cercetare si dezvoltare (R&D), compania a dezvoltat, pana in prezent, peste 50 de molecule generice.

„Aceasta achizitie se potriveste perfect modelului Zentiva si contribuie la indeplinirea strategiei noastre. Zentiva isi va consolida pozitia importanta detinuta in Europa Centrala si de Est odata cu extinderea pe noi piete si isi va majora semnificativ competentele si portofoliul de medicamente OTC. Asteptam cu nerabdare sa le uram bun venit celor peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen in comunitatea Zentiva. Impreuna vom fi mai puternici continuand sa contribuim la misiunea noastra de a oferi medicamente de inalta calitate la preturi accesibile pacientilor din Europa si nu numai

Nick Haggar -CEO al Grupului Zentiva

Aceasta tranzactie reuneste doua companii importante de pe piata de medicamente generice si OTC-uri din regiunea ECE, care au calitati, portofolii de produse, arii de acoperire si culturi complementare. Se preconizeaza ca tranzactia se va incheia in primul trimestru al anului 2020, fiind supusa aprobarilor specifice.

„Odata cu cedarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est, putem sa ne concentram pe cresterea si expansiunea strategica in alte zone. Prin achizitii si parteneriate solide in Asia si continuarea investitiilor in medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem sa ne continuam cresterea si sa stabilim standardele unei platforme globale. Le multumim colegilor pentru eforturile extraordinare depuse pentru construirea uneia dintre cele mai performante companii regionale din industria noastra si asteptam cu nerabdare sa urmarim succesul colaborarii”, a declarat Robert Wessman, presedinte si CEO al Alvogen.

In prima parte a anului 2019, Zentiva a integrat echipele Creo Pharma din Marea Britanie si Solacium Pharma din Romania in grupul Zentiva. In septembrie, Zentiva a mai anuntat achizitionarea unei unitati de productie in Ankleshwar, India. Pe langa investitiile de mai multe milioane de euro in instalatiile de productie existente in Praga si la Bucuresti, Zentiva continua sa-si maximizeze avantajul competitiv, extinzandu-si acoperirea si imbunatatind reteaua si capacitatile de productie.

Despre Zentiva

Zentiva este un producator de medicamente accesibile de inalta calitate, care deserveste pacienti din Europa si nu numai. Avand o echipa dedicata de peste 3.000 de angajati si o retea de locatii de productie, inclusiv fabricile de top din Praga si Bucuresti, Zentiva doreste sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente de marca si fara prescriptie medicala, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

La Zentiva, credem ca serviciile medicale sunt un drept, nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente la preturi accesibile si la asistenta medicala de inalta calitate. Lucram in parteneriat cu medici, farmacisti, angrosisti, autoritatile de reglementare si guvernele pentru a oferi solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri